Fiskeriet har i den grad brug for flere unge

Fiskeriet skriger på at få flere unge ind i faget. Det er ganske enkelt nødvendigt for, at faget kan overleve. Men er også vigtigt til de enorme indtægter fiskeriet giver lokalsamfundet i Thy.

– Vi skal have unge mennesker ind i vores fiskeriuddannelse. Det har også været positivt i 2016. Her har været en stor søgning til uddannelsen. Og jeg mener, at vi har mange fartøjer, der gør et godt stykke arbejde for at fastholde en dansk besætning på vores fartøjer. Vi forsætter med at have besøg fra Fiskeriskolen i Thyborøn. Vi kan mærke på eleverne, at de har en god dag på deres besøg i Hanstholm og vi ser frem til at modtager flere hold. Vi håber så de efter endt uddannelse vil vende tilbage til Hanstholm, siger Jan Hansen, der er formand for Hanstholm Havns Fiskeriforening.

Derimod er de ældre skippere lidt sværere at få på skolebænken.

– Jeg har i flere år forgæves forsøgt at få skippere til at tage lederuddannelse. Det er ikke for min skyld, at de skal gøre det. Men flere af fartøjerne er ved at være så store forretninger, at de skal drives på en mere professionel måde. Jeg hører flere, der siger, at de unge mennesker ikke er dygtige nok, men så er det er vores ansvar at dygtiggøre dem. Der skal tænkes nyt og anderledes. Skal fartøjet sørge for, at der bliver lavet bødekurser, når der ikke er tid i dagligdagen til at lære de unge mennesker at bøde m.m. Skal der udvikles vedligeholdelsesprogrammer, skal vedligehold kunne ende ud med kursus? Der er mange ting at passe på et moderne fiskefartøj, siger Jan Hansen.

Hanstholm Fiskeriforening har støttet uddannelsen,med tilskud til elever om bord og til fiskeskipperuddannelsen med godt 200.000 kroner i 2016.

– Her skal jeg påpege, at man skal være medlem af Fiskeriforeningen for at få tilskud til en fiskeskipperuddannelse. Jeg takker Hanstholm Havn for et tilskud, som er med til at gøre det muligt.  FF Skagen støtter alle, der landede til dem hele året med 6000 kroner om måneden, påpeger Jan Hansen.

Alene fiskeriauktionen i Hanstholm omsatte sidste år for over 730 mio. kroner.

Forfatter

Related posts

Top