Fisker-aktion gav pote: Vellykket møde med fiskeriministeren

En gruppe nordjyske kystfiskere, heraf flere fra Hanstholm, satte onsdag formiddag kursen mod Udenrigsministeret i protest mod hollandske bomtrawlere. Og turen til København var succesfuld.

Efter et møde med fiskeriminister Mogens Jensen har kystfiskerne nemlig nu fået lovning på, at der oprettes et kontrolpunkt i Hanstholm. Det skriver TV2 Nord.

– Jeg tror, der vil være bred opbakning til det – og derfor tror jeg også roligt, jeg kan sige: Det kommer til at ske. Og det kommer til at ske hurtigt, udtalte ministeren i forbindelse med mødet.

Kontrol er afgørende
Oprettelsen af kontrolpunktet var afgørende for de fremmødte fiskere.

Fiskerne mener nemlig, at hollandske bomtrawlere ødelægger havbunden i Skagerrak og samtidig fordriver de lokale fiskere fra deres fangstpladser. Derfor kræver de lokale fiskere et øjeblikkeligt stop for den type fiskeri.

Bomtrawl foregår ved, at fiskekutterne trækker store tunge jernkæder over havbunden, og fiskerne mener, det ødelægger miljøet.

Formålet med det omtalte kontrolpunkt er, at myndighederne på den måde kan kontrollere, om bomtrawlernes fangster ligger inden for de tilladte kvoter.

Kystfiskerne mener derudover også, at kvoten på rødspætter i Skagerrak skal sættes ned.

LÆS OGSÅ: 

Ultimativt krav: Hanstholm-fiskere har besat Udenrigsministeriet

Foto: Wageningen

Forfatter

Related posts

Top