Findes Årets Landsby i Nordvestjylland?

Nu skal borgere og foreninger i landdistrikterne til at spidse blyanten igen, hvis de vil nominere et lokalsamfund til prisen som Årets Landsby 2019.

Årets tema er Den bæredygtige landsby, og der vil blive lagt vægt på om landsbyen har udviklet sig i en bæredygtig retning, hvor fire dimensioner er afgørende:

  • Natur og fysiske forhold, f.eks. klima, miljø, energi og genbrug
  • Social, – her tænkes på integration, generationer på tværs, børn, unge og ældre
  • Økonomiske løsninger, som bygger på egne kræfter i fællesskabet
  • Kulturel. Traditioner og vaner som underbygger Den Bæredygtige Landsby

For at komme i betragtning, skal der er være tale om en landsby med under 1200 indbyggere, der har en udviklingsplan og er organiseret med et lokalråd eller lign. Du skal indsende en ansøgning på højst to sider, en kopi af udviklingsplan for landsbyen, vedtægter for lokalrådet samt det seneste referat fra generalforsamlingen.

Prisen uddeles af Landdistrikternes Fællesråd og Landsbyerne i Danmark i samarbejde med Forenet Kredit, foreningen bag Nykredit og Totalkredit.

Ansøgning skal sendes til landsby@landdistrikterne.dk senest den 24. juni 2019, kl. 12.00.

Fakta om Årets Landsby:
– Årets Landsby er en historisk pris, som blev oprettet i 1995 af Landsforeningen Landsbyerne i Danmark. I år uddeles den for 23. gang.
– Prisen uddeles af Landdistrikternes Fællesråd og Landsbyerne i Danmark i samarbejde med Forenet Kredit, foreningen bag Nykredit og Totalkredit.
– Kriterierne for at ansøge er, at den indstillede landsby har under 1.200 indbyggere, har formuleret en udviklingsplan og er organiseret med et lokalråd eller lignende.
– Sidste års tema var “Den samarbejdende landsby”, og vinderen var den lille ø i Lolland Kommune Fejø. Tidligere modtagere af Årets Landsby er: Vallekilde, Hvilsom, Skovlunde, Tise, Jordrup, Billum, Svindinge, Samsø, Bårse, Filskov, Klejtrup, Korinth, Ballum, Gjøl, Vejrup, Janderup, Horslunde, Bagenkop, Vrads, Vestervig og Trekroner.

Forfatter

Related posts

Top