Findes Årets Forening igen i Nordvestjylland?

I 2016 blev Klitmøller Spejderne hædret som Årets Forening i benzinselskabet Go’on’s landsdækkende konkurrence, og fik som præmie en check på 150.000 kr.

Igen i år skal Årets Forening kåres:

– Vi er kendte for at have åbnet tankstationer i alle de områder, som andre benzinselskaber er flygtet fra, og de områder er ofte bundet sammen af nogle meget aktive foreninger. Derfor vil vi gerne være med til at understøtte foreningerne, så de kan blive endnu stærkere i lokalområdet, forklarer Mick Kjær, administrerende direktør i Go’on, om baggrunden for konkurrencen.

Stolthed voksede hos spejdere
Hos Klitmøller Spejderne har det store kontante tilskud betydet, at man har fået et solidt økonomisk fundament.

– Vi meldte os i sin tid til konkurrencen, da vi havde økonomiske udfordringer. Vi havde f.eks. ikke råd til at sende vores ledere med på spejderlejr, så vi tog chancen og meldte os til konkurrencen om at blive Årets Forening, og det viste sig jo at være en god ide. Siden har vi været fri for økonomiske kvaler, og vi har været gode til at få pengene til at strække, så der i dag er et fint økonomisk fundament under vores forening, også selvom vi har indkøbt mange nye ting og fået installeret nyt køkken i vores klubhus, så har vi stadig penge på kontoen, fortæller Martin Eigenbroth, bestyrelsesformand Klitmøller Spejderne.

Foruden at det er rart at have penge på kontoen, så gav kåringen også en øget selvforståelse hos spejderne. Kort efter blev de kåret til årets forening i Thisted.

– De to kåringer er vi utrolig stolte af, også fordi at spejdere ikke er vant til at blive sat pris på. Ofte er det elitesportsfolk, som får hæder, men vi spejdere er jo ikke drevet af elite, men af helt andre værdier, som at lave meningsfulde aktiviteter og skabe fællesskab i vores lokalområde. Så det var bestemt et stort skulderklap, at Go’on valgte at sætte pris på vores arbejde, påpeger Martin Eigenbroth.

Småt er også godt
Det er ikke nødvendigvis en fordel at være en kæmpestor forening med mange tusinde medlemmer, hvis man vil vinde prisen og de 100.000 kr. I afstemningen tager konkurrencen nemlig højde for, at antallet af medlemmer i foreningen bliver justeret i forhold til stemmerne, så det er fair for alle. På den måde er der mulighed for at få fordelt støtten langt rundt i det danske foreningsliv og ikke kun til de store idrætsgrene.

Det er heller ikke et krav, at det skal være en etableret forening. Det kan også være et stærkt formål, som samler lokalbefolkningen.

Nominer en forening HER

Fakta:
– Go’on hylder hvert år Årets Forening med 100.000 kr. samt præmier til nr. 2-20. Samt 5 regionale vindere á 25.000 kr.
– Klitmøller Spejderne blev i 2016 kåret til Årets Forening og modtog en pengegave på 150.000 kr.
– Go’on er et danskejet brændstofselskab, som driver 140 tankstationer i Danmark
– Go’on er en aktiv spiller i de lokalsamfund, hvor de har tankstationer

Arkivfoto: Christian Kjeldsen

Forfatter

Related posts

Top