Finanslov: Ny akutlægehelikopter til Region Nordjylland

Indbyggerne i Region Nordjylland kan se frem til hurtigere hjælp ved sygdom og ulykker.

Regeringen og Dansk Folkeparti besluttede i går – som et led i den nye finanslovsaftale – at der fra 2019 skal indsættes en ny akutlægehelikopter et sted i den nordjyske region. Det skriver TV MidtVest.

– Responstiden for akutlægehelikopterne er i dag for lang i den nordlige del af regionen. Det retter vi op på nu, og det vil også lette presse på de to andre akutlægehelikoptere i Jylland, så på den måde er det også godt nyt for Thy og Mors, siger Venstres medlem af finansudvalget, Torsten Schack Pedersen, til tvmidtvest.dk.

Foto : Katja Holm

Uvidst om Thy-Mors bliver dækket
Der er i dag akutlægehelikoptere i Skive, Billund og Ringsted. Hvor den nordjyske helikopter skal placeres, er endnu ikke bestemt. Det skal nu undersøges nærmere, ligesom driften skal i udbud, forklarer Torsten Schack Pedersen.

Thisteds borgmester, Lene Kjelgaard Jensen (C), hilser beslutningen velkommen.

– Det er glædeligt, at politikerne på Christiansborg har blik for at skabe hensigtsmæssige responstider i vores del af landet. Vi føler os godt dækket ind af helikopteren fra Skive, men der er steder længere oppe nord på, der trænger til et løft, siger Lene Kjelgaard Jensen.

Om Thy og Mors i fremtiden skal dækkes af den nye helikopter, afhænger af placeringen, men Torsten Schack Pedersen understreger, at helikopterne gerne må krydse regionsgrænser. Det gælder om at vælge den mest hensigtsmæssige løsning.

Der er i finanslovsaftalen afsat 45 millioner kroner til den nye helikopter.

Foto : Trygfonden

Forfatter

Related posts

Top