FF Skagen-direktør sætter ord på lukning af fabrik i Thy

Fiskemel- og olieproducenten FF Skagen tager som tidligere omtalt den uundgåelige konsekvens af situationen på markedet og lukker fabrikken i Hanstholm.

Hovedårsagen til lukningen er faldende kvoter, som fører til færre fisk, mens flere fiskemelsfabrikker på markedet fører til øget konkurrence om fiskene.

Derudover har Brexit ramt hele fiskerisektoren. I løbet af de seneste fire år er der åbnet fem nye fiskemelsfabrikker, 3 i Østersøen og 2 i Norge.

– Vi har på hele branchens vegne kæmpet med at råbe biologerne og politikerne op, men indtil videre uden held, for kvoterne er fortsat på vej ned ad bakke uden et fremtidigt håb om et opsving. Vi står simpelthen med alt for stor kapacitet til alt for få fisk, siger CEO i FF Skagen, Johannes Palsson.

I Hanstholm er der i dag 45 medarbejdere, og forhandlinger er indledt med tillidsvalgte om processen videre.

– Vi er utroligt kede af, at det rammer vores gode og trofaste medarbejdere, men vi ser ingen anden udvej end at skære endnu mere ind til benet. Jeg vil understrege, at det er dybt frustrerende at nå hertil, fordi biologerne år på år fejler i deres beregninger af kvoter, siger Johannes Palsson.

Fortsat aktivitet i Hanstholm
FF Skagen understreger, at den fremover fortsat vil købe fisk og servicere skibene i Hanstholm.

Fremadrettet vil landingerne dog efterfølgende blive kørt til bearbejdning på fabrikken i Skagen. Derudover bibeholder virksomheden lejeaftalen på Hanstholm Havn.

– Hanstholm er en stærk lokation, såfremt fiskekvoterne i Nordsøen ændrer sig i fremtiden, så vi håber, lejeaftalen på den ene eller den anden måde kan være en fremtidssikring for FF Skagen, slutter Johannes Palsson.

FF Skagens aktiviteter kører uændret året ud, hvorefter fabrikken i Hanstholm lukkes.

Foto: FF Skagen

Forfatter

Related posts

Top