Festlig fejring og ministerbesøg på Fiskeriskolen

Hele 30 nye erhvervsfiskere fik i fredags overrakt det Blå Bevis, da Fiskeriskolen i Thyborøn fejrede de erhvervsfiskere, som skolen har udlært gennem de seneste 12 måneder. Samtidig blev ’Årets Unge Fisker’ og Årets Praktikplads’ kåret ved fiskeriminister Mogens Jensen.

Formanden for Dansk Fiskeriforening, Svend-Erik Andersen, fik æren af at overrække det Blå Bevis til eleverne, mens fiskeriminister Mogens Jensen varetog kåringen af henholdsvis ’Årets Unge Fisker’ og ’Årets Praktikplads’.

Herudover var der taler både fra viceborgmester Chris Olesen fra Lemvig Kommune, Esben Sverdrup fra Danmarks Pelagiske Producentorganisation, forhandlingssekretær Karsten Kristensen fra 3F og afdelingschef Claus Henry Hansen.

– Som afslutning på den mere formelle del af arrangementet bød Danmarks Fiskeriforening på en overdådig festmiddag, så vores nye erhvervsfiskere blev bestemt fejret efter alle kunstens regler, fortæller Claus Henry Hansen fra Fiskeriskolen.

Årets Unge Fisker
’Årets Unge Fisker’ er en hæder, der tildeles en elev og lærling, der har udmærket sig ved flid, interesse, dygtighed, gode sociale kompetencer, målrettet vedholdende arbejde og et forløb uden anmærkninger af disciplinær karakter. Kort sagt: En god rollemodel og ambassadør for andre unge og for det erhverv, som han repræsenterer.

Der var flere gode kandidater blandt de 30 nye erhvervsfiskere, men det endte med at blive Thomas Raabjerg Nielsen fra Holstebro, der fik titlen.

– Det er meget velfortjent, at det er Thomas, der løber med den pris. Thomas har gennem hele sin uddannelse været meget ihærdig og dygtig, og han har passet både skole og praktik til UG. Allerede efter introforløbet kunne vi se, at der var stort potentiale i Thomas, og det potentiale har han forvaltet på bedste vis. Som skipper Alfred Fisker Nielsen bemærker: Han er alletiders elev. Han klør bare på, passer godt ind i besætningen, og trods hård vind, arbejder han altid bare igennem, lyder det fra Claus Henry Hansen.

Prisen som ’Årets Praktikplads’ gik i år til ’FN 462 Jeanne’ med skipper Peter Hust.

Forfatter

Related posts

Top