Festdag for skolepatruljer

Året rundt står tusindvis af danske skolebørn tidligere op end alle deres skolekammerater – frivilligt og ulønnet. Børnene der er med i skolepatruljerne trodser regn, sne, kulde og morgentræthed for at hjælpe skolernes andre elever sikkert over skolevejen.

Den store indsats skal skolepatruljerne belønnes for, mener landets skoler, politiet og Rådet for Sikker Trafik.

En god dag i LEGOLAND eller Tivoli.
Den 28. april vil 2661 børn fra jyske og fynske skoler deltage i en festdag i LEGOLAND. Dagen efter, d. 29. april, vil 3708 andre elever fra Sjælland og Fyn møde op i Tivoli i København.

På dagen får skolepatruljerne fri adgang til alle forlystelser og konkurrencer med bunkevis af flotte præmier, hvor hovedpræmien blandt andet er en cykel fra Kildemoes.

Rådet for Sikker Trafik og repræsentanter fra Politiet vil begge dage møde op for at takke skolepatruljerne for deres store indsats.

– Skolepatruljernes store arbejde med trafiksikkerhed er en af de ting, som er med til at sikre, at vi har meget få ulykker på de danske skoleveje. Det er en indsats der skaber tryghed og sikkerhed på skolevejene. Skolepatruljerne er hverdagens helte og derfor fortjener de et kæmpe skulderklap, siger Mogens Kjærgaard Møller, adm. direktør Rådet for Sikker Trafik.

Skolepatruljerne er med til at skabe tryghed på de danske skoleveje. Undersøgelser viser at en synlig skolepatrulje får bilisterne til at tage hensyn og sænke farten omkring skolerne.

En aktiv skolepatrulje skaber dermed øget tryghed blandt forældrene, der i større omfang lader deres børn gå alene i skole, hvis der er en skolepatrulje, der kan hjælpe de yngste elever med at vurdere trafikken. En træning som er yderst vigtig, så børnene en dag kan klare sig på egen hånd på vejene.

Forfatter

Related posts

Top