Fernisering på Feggesund i Færgegalleriet

Snart bliver der endnu mere at kigge på under færgeturen over Feggesund. På færgen er der nemlig blevet indrettet et galleri, som må være et de gallerier i Danmark der har den smukkeste udsigt.

Otte kunstnere fra Mors og Thy udstiller deres billeder på færgen. Det drejer sig om i alt 20 værker. Udstillingen åbnes tirsdag den 25. juni kl. 15.30, når det røde bånd klippes af formand for Mors Thy færgefart I/S Viggo Vangsgård.

– Sidste år startede vi med at have et færgegalleri, som blev godt modtaget så vi ønsker at fortsætte denne tradition. Vi vil gerne give vores passagerer et hav af gode oplevelser på overfarten. Kunsten er et godt supplement til at nyde fjorden, kysterne og kigge efter sæler, mens man får sig en gratis kop kaffe ombord, siger Viggo Vangsgård.

Folder med kunstnernes gallerier
Han fortæller, at i år er samarbejdet omkring markedsføringen af Færgegalleriet udvidet med turistforeningen både på Thy og på Mors. Der er fremstillet en folder med et kort, hvor udstillerne er ”plottet” ind, så man forhåbentlig også får lyst til at besøge kunstnernes egne gallerier på en rundtur i lokalområdet – en kunstrute.

Folderen med Kunstruten ligger på færgen og hos de deltagende kunstnere, og andre med kunstprodukter/ kunsthåndværk og gallerier samt på turistkontoret i Thisted og Nykøbing.

Det er tanken, at færgegalleriet kan besøges under overfarten, men man kan jo også bare blive på færgen for at studere kunstværkerne i længere tid end overfartstiden fra Thy til Mors.

Foto: Morsø Kommune

Forfatter

Related posts

Top