Feriehusudlejer i Vorupør opfinder ny emballage

I uge 42 tog Feriepartner i Vorupør endnu et skridt i den rigtige retning for at mindske klimaaftrykket i feriehusbranchen. Den lokale feriehusudlejer erstatter nemlig nu den eksisterende plastemballage med linnedposer af genanvendeligt stof. På den måde spares miljøet for 7.000 plastikposer om året. Siden 2019 er antallet af gæster, som forventer bæredygtige og miljøvenlige forhold på deres ferie, vokset. Sådan lyder det i VisitDenmarks seneste Image- og Potentialeanalyse fra 2022. Denne udvikling mærker man blandt andet hos Feriepartner Thy og Limfjorden, som nu tager endnu et skridt i retningen mod at stimulere den grønne omstilling.

Fra uge 42 udrullede den lokale feriehusudlejer i fællesskab med landets 27 øvrige Feriepartner-bureauer en helt ny type emballage af genanvendeligt materiale, som kan spare miljøet for betydelige mængder af plast og dermed mindske CO2-aftrykket.

– Hos Feriepartner Thy og Limfjorden ønsker vi ikke kun at have fokus på bæredygtighed, fordi det er det rigtige at gøre, men også fordi vi kan se at vores gæster efterspørger det. Vi uddeler sammenlagt omkring 7.000 linnedpakker årligt til vores gæster, så i løbet af en femårig periode kan vi spare kloden for hele 35.000 plastikposer, fortæller Jonas Foged Holm, der er salgschef hos Feriepartner Thy og Limfjorden.

Den nye, genanvendelige emballage er udviklet i tæt samarbejde med Nordens førende vaskerikoncern, De Forenede Dampvaskerier, som leverer linnedpakker til en stor del af feriehusbranchen i Danmark. Ambitionen med samarbejdet er da også på sigt, at stofemballagen skal udrulles i hele kystturismen:

– I dag leverer vi linnedpakker til en stor del af feriehusbranchen, og det er ambitionen, at overgangen til stofemballage skal tilbydes til hele branchen fra 2023. Lykkes dette, kan vi i fællesskab spare miljøet for op mod 3,3 millioner plastikposer over de næste fem år, fortæller Andreas Nyborg, som er divisionsdirektør hos De Forenede Dampvaskerier.

Det nye emballagetiltag er blevet testet med positive resultater siden foråret 2022, hvor tre af Feriepartners lokalbureauer har cirkuleret 3.000 stofposer med de udleverede linnedpakker.

Forfatter
Top