Feggesund udvikler sig

Arbejdet med et nyt havneanlæg ved Feggesund er i gang. Det nye havneanlæg er blandt de tiltag, som skal være med til at løfte området og gøre det mere attraktivt.

– De lange rustrøde spunsjern ligger på havnen i Feggesund og venter på at komme i vandet. Arbejdet er nemlig begyndt med det nye havneanlæg, som skyder op lige til venstre for færgehavnen og Feggesundfærgen. 23 spunsplader skal der bruges til anlægget, som får plads til, at op til seks både kan lægge til kaj. Det vil give sejlere mulighed for at gå i land på toppen af Mors, fortæller formanden for Udvalget for Teknik og Miljø i Morsø Kommune, Meiner Nørgaard.

Han glæder sig til indvielsen der, hvis alt går vel, løber af stablem op til sommersæsonen næste år:

– Det er godt at se, at arbejdet nu er i gang. Havneanlægget er en del af en række tiltag, vi sætter i værk for at udvikle området ved Feggesund og Feggeklit. Det vil gøre området mere attraktivt, så folk får lyst til at blive lidt længere, og forhåbentligt vil det også trække flere besøgende til, siger Meiner Nørgaard og tilføjer:

– Der kommer også et slæbested, så der kan sættes både i vandet. Det giver folk bedre muligheder for at sejle og fiske i området. Og ved anløbsbroen og den lille sandstrand ved broen kan der bades og fiskes, fortæller han.

Foruden havneanlægget vil der i løbet af næste år også blive opført et formidlingshus med handicaptoilet på havnen. Med en landskabskikkert kan den flotte udsigt ved Feggesund nydes, og der kan kigges efter sæler.

Der vil også være mulighed for at opleve naturen ved Feggeklit med en ny skiltet trampesti. Formidlingen om Feggesund-området laves i samarbejde med Fossil og Molermuseet på Mors.

Forfatter

Related posts

Top