Fegges Fænomenale Åleorgie

Feggesund Kro
Feggesundvej 81, Feggesund

****** (6) Mad (Smag og præsentation)
***** (5) Betjening og service
**** (4) Lokaler og rammer

Man skal vogte sig for efterligninger, og derfor går rygterne da også på, at Feggesund Kro er landets førende indenfor ål. Nu har ål aldrig været en af mine favoritspiser – troede jeg da.

Men det kan et besøg på Feggesund Kro lave om på.

Kroens autensitet i dens lokaler, hvor man føler sig hensat til en landevejskro i slutningen af 1970′ erne, giver en helt speciel oplevelse. Dugene er tykke og hvide, porcelænet som taget ud af vores familiefester på Løkkens Vejkro i Rubjerg i Vendsyssel gennem de sidste 30 år. Der er ingen fine fornemmelser. Det er, hvad du ser. Og tak for det. Autentisk, lidt kitchet men på samme måde befriende ærligt. Her er det ikke dyre designerstole, du hviler din dertil indrettede på, mens du nyder maden. En befriende tidslomme midt noget af landets smukkeste natur.

Betjeningen er hurtigt ved borden for at få tørsten stilnet efter turen fra Thy til Feggesund. Og en iskold Morsø Pilsner, anbefales hurtigt og den kommer da også i lyntempo således, at gæsternes risiko for dehydrering nedbringes betragteligt. Opmærksom og kompetent betjening hele aftenen og samme tjener iøvrigt.

Maden er et kapitel for sig selv. Stegt ål har aldrig været favoritten, men det lavede denne aften om på. Tilpas panerede ål med persillesovs (vi taler SOVS her) samt friske kartofler med tilhørende Rød Aalborg og Morsø Pilsner til. Det bliver ikke bedre mine Damer og Herrer.

Feggesund Kro 2

Og ålene kom ind i en lind strøm, friske og velsmagende i takt med, at mit københavnske (med)selskab og undertegnede tyggede os igennem den delikate spise og forsøgte at drukne dem i lige dele øl og snaps.

Og kan man ikke lide ål, kan vi varmt anbefale stedet Wienerschnitzel. Man plejer at sige, at en Wienerschnitzel skal være på størrelse med et lokumsbræt. Jeg må hermed konstatere, at de på Feggesund Kro har en tilpas størrelse og til gengæld er noget tykkere end normalt. En af de tre kvinder i selskaber, valgte denne spise og var glad og tilfreds.

Ålene kostede kun 199 kroner for alt, hvad man kan spise.

Det er fundet til de penge og det er absolut ikke sidste gang, at Feggesund Kro kommer til at lægge hvide duge til en af mine små private ålegilder.

Pragtfuld oplevelse.

Christian Kjeldsen anmelder restauranter efter tre parametre: maden, betjening og service – samt lokaler og rammer. Han har spist på nogle af verdens bedste resturanter over hele verden gennem de sidste 30 år og har beskæftiget sig med mad lige så længe. Hans anmeldelser er udelukkende udtryk for hans egen private holdning til den gastronomiske oplevelse, han har haft.

Forfatter

Related posts

Top