Feber stjal drømmen om det 5. VM-guld i sprint

Håbet om en femte verdensmestertitel til Klitmøller-surferen Casper Steinfath forsvandt foreløbig søndag aften i en febertåge ved VM i Stand Up Paddling i El Salvador.

Den fire-dobbelte 26-årige verdensmester lå hele lørdagen under dynen på hotellet med 38,9 i feber. Selvom han blev bedre i løbet af søndagen, blev han ikke frisk nok til sprinten og tabte dermed muligheden for at genvinde den guldmedalje i sprint, som han vandt i Danmark i 2017.

– Det er mega frustrerende. Jeg har trænet i lang tid mod det her, og det er bare…. Jeg føler, at jeg kunne vinde den her, for forholdene lå perfekt til mig med stærk strøm og svære bølger. Men det er livet – man ved aldrig, hvornår man får et slag dér, hvor det gør allermest ondt. Det gjorde jeg i dag (søndag, red.), fortæller Casper Steinfath.

Vikaren fra Klitmøller kaldt ind
Under opvarmningen stod det hurtigt klar, at han var for svækket til at kunne spille en hovedrolle. Derfor blev en anden Klitmøller-surfer, Christian Andersen, kaldt ind som reserve.

Christian Andersen. Foto: Sean Evans ISA

Den 18-årige Christian Andersen er ikke nogen sprinter, men han greb chancen og nåede til semifinalen inden han blev slået ud.

– Det er nok den vildeste dag, som jeg har oplevet til et VM: Casper blev syg og jeg fik lov til repræsentere Danmark i hans sted. Jeg fik besked en time før sprinten, så jeg følte mig ikke 100 procent klar. Men jeg er godt tilfreds, selvom jeg ikke nåede finalen, for jeg padlede næsten lige op med de helt store, siger Christian Andersen.

Ny chance til Steinfath på onsdag
VM er ikke slut for Casper Steinfath. Onsdag venter finalen i favoritdisciplinen technical race – en teknisk svær bane på fem kilometer med bøjevendinger og bølger på kryds og tværs.

– Banen ligger godt til mig, og det kræver mere snilde end rå power at vinde i de her forhold. Dét er min chance, selvom min krop ikke er på 100 procent, siger Casper Steinfath, der kan teste kroppen i et – på papiret – let indledende heat tirsdag aften dansk tid.

Arkivfoto: Noa Stender

Forfatter

Related posts

Top