FC Thy søsætter nyt pigeprojekt

FC THY Piger er i gang med et helt nyt, spændende og ganske innovativt projekt kaldet ”Teknik- og kompetencetræning”.

Projektet henvender sig til alle pigefodboldklubber i Nordvestjylland med et tilbud om teknik- og kompetencetræning for piger på årgang 2002, 2003, 2004 og 2005.

– Projektet der igangsættes, henvender sig til årgange tidligere end det i FC THY samarbejdet. Grunden til dette og til projektet i det hele taget er en grundlæggende interesse i, at pige- og kvindefodbolden udvikles lokalt, og at alle vil være styrket ved, at klubberne har stor bredde og så mange hold i turneringer som muligt, siger koordinator Bent Andersen.

Alle spillere kan tilmelde sig
Alle spillere på nævnte årgange kan tilmelde sig, hvis de træner fast mindst to gange om ugen i hjemklubberne og viser interesse for ekstra træning. Desuden er der fri tilmelding af målmænd på alle årgange, hvis de opfylder nævnte betingelser.

– Formålet er at udvikle spillerens fodboldmæssige kompetencer. I forbindelse med Teknik- og kompetencetræningen arbejder man med at udvikle spillernes tekniske niveau, spilforståelse, selvtillid, personlig udstråling og vinderpsyke. Man giver hver enkelt spiller individuel træning og personligt feedback på spillerens udviklingsområder, forklarer Bent Andersen.

Det er alene et tilbud om supplerende træning – og der er tale om 8 træningspas hen over foråret. Kampe og normal træning foregår fortsat i spillerens egen klub.

Unik mulighed for særligt motiverede piger
Det er således en mulighed for piger der er særligt motiverede, at spille lidt mere fodbold end de får tilbudt ude i klubberne. På FC THY Pigers Teknik- og kompetencetræning kan de således yderligere udvikle deres talent samt interesse for fodbold.

– Teknik- og kompetencetræningen i FC THY Piger er samtidigt en forberedelse til DBUs talenttræning for U14 Piger. For årgang 2002 starter DBUs talenttræning i august 2015. FC THY Piger har i mange år været leverandør af talentfulde pigespillere til DBUs talenttruppe og ungdomslandshold, og det erfaringsgrundlag klubben har opbygget vil også komme de nye årgange til glæde. FC THY Piger har et tæt samarbejde med DBUs talenttrænere, og klubben afstemmer løbende træningen med holdninger og værdier hos DBU. Ligeledes samarbejdes der med Fortuna Hjørring, som er en af de førende klubber i Danmark indenfor pige- og kvindefodbold, fortæller Bent Andersen.

Stærke trænernavne
På Teknik- og kompetencetræningen vil pigerne møde nogle yderst kvalificerede og motiverede trænere, herunder Jannik Riis der bl.a. er tidligere sportschef for Fortuna Hjørring samt med mangeårig tilknytning til DBU. Han blev i 2010 af Dansk Idrætsforbund udvalgt til at være blandt Danmarks 10 bedste ungdomstrænere.

FC THY Pigerne er et samarbejde mellem klubberne Thisted FC, Nors B, Nordthy IF, Koldby-Hørdum IF samt Frøstrup-Hannæs IF for piger på årgangene U13, U14, U15 og U17.

Der er tilmelding til Talentcenter koordinator Bent Andersen på mail: andersen.bent@sol.dk eller mobil: 30304717 senest den 20. marts.

Foto : FC THY

Forfatter

Related posts

Top