Fantastisk skolekoncert : Musik i hverdagen

Torsdag den 14. januar danner Teutonersalen ramme for en åben koncert – kulminationen på et såkaldt MuH-stævne – hvor elever fra syv af Thys folkeskoler vil demonstrere deres musikkunnen for forældre og alle interesserede.

Udvalgte klasser har fået undervisning i symfonisk musik og jazz-instrumenter, og sammen med deres musiklærere og musikskoleundervisere holder de en koncert, hvor de demonstrerer deres evner, så alle har mulighed for at få sig en spændende musikoplevelse.

Kom og hør
Det musikalske traktement leveres af elever fra Tingstrup Skole, Hannæsskolen, Hillerslev Skole, Vestervig Skole, Bedsted Skole, Nors Skole og Sjørring Skole, og der er både fællesnumre og egne kompositioner på menuen.

Dagen igennem øver eleverne sig på deres sange, og det hele slutter med en åben koncert kl. 16.

– Jeg ser meget frem til denne dag og håber, at alle eleverne vil få en kanon oplevelse ved at spille sammen med hinanden. Det er jo også noget helt særligt at få lov til at stå på en scene og optræde for et større publikum. Derfor håber jeg også på stor opbakning til koncerten, da det virkelig betyder noget for hver enkelt elev, at der vil komme nogle og høre på de sange, som man har brugt tid og kræfter på at øve. Jeg ser endvidere frem til at arbejde med eleverne fra de forskellige skoler for at finde ud af, hvad de har fået ud af musikprojektet på deres skole, fortæller koordinator Kristina Brogaard.

Musik i hverdagen
Musiklivet på skolerne har gennem snart tre år fået et boost via samarbejdsprojektet ”Musik i hverdagen”, der har til formål at bygge bro mellem folkeskolen og musikskolen samt andre interessenter på området.

Projektet er et konkret tilbud til ”Den åbne Folkeskole”, hvor lokalsamfundet inddrages i elevernes undervisning. Visionen er at skabe en sammenhængende, nytænkende musikundervisning fra SFO-start og frem, og der er desuden blevet gjort en ekstraordinær indsats for en mere fokuseret og inkluderende talentudvikling.

Projektet har bl.a. eksperimenteret med tværinstitutionel undervisning for at øge diversiteten og mangfoldigheden i elevernes kunstneriske horisont, fx har man på Sjørring Skole haft gode erfaringer med violinundervisning som et ekstraordinært tilbud på 3. årgang.

FAKTA:
Sted: Teutonersalen, Thisted Gymnasium, Ringvej 32, 7700 Thisted.
Tidspunkt: Torsdag d. 14. jan. kl. 16-17.
Pris: 20,- kr., som bl.a. går til let forplejning til eleverne før koncerten.

Foto : Nr. Åby Friskole

Forfatter

Related posts

Top