Fanebærer: Malthe Jakobsen udtaget til OL for racerkørere

Når det internationale bilsportsforbund, FIA, i starten af november måned afholder første udgave af FIA Motorsport Games – en slags OL for racerkørere – i Italien, bliver det med stor sandsynlighed med 15-årige Malthe Jakobsen fra Sennels som dansk repræsentant i Formel 4-klassen. Dansk Automobil Sports Union (DASU) har endda udvalgt den fremadstormende racerkører til at bære Dannebrog.

Men der mangler én væsentlig ting før det kommer til at ske: Økonomi.

Skal selv skaffe pengene
– DASU har ikke uanede midler, så derfor er jeg selv nødt til at finde en del penge, hvis det skal lykkes for mig at komme derned. Der er tale om 25.000 euro. og selvom jeg allerede har fået tilsagn om en del af beløbet, er der stadigvæk lang vej, lyder det fra thyboen, som selv varetager størstedelen af sit sponsorarbejde.

Derfor er den lynhurtige teenager i gang med at stemme dørklokker for at få den nødvendige økonomiske opbakning. Flere lokale virksomheder har allerede støttet op om den lukrative mulighed, og Malthe Jakobsen har da også en tro på at det nok skal lykkes.

Historiske italienske omgivelser
Udvælgelsen kommer efter en særdeles stærk sæson i det danske Formel 4-mesterskab, hvor Malthe Jakobsen ved seneste løb på Padborg Park tog mesterskabsføringen med pole position og tre sejre ud af tre mulige. Endnu et lyspunkt på en sæson, der gerne skulle føre til et Danmarksmesterskab:

– Det er vildt stort at blive valgt til at repræsentere sit land; det betyder meget for mig, og jeg ser det som en anerkendelse af det hårde arbejde som jeg har gjort i de sidste par sæsoner, siger en stolt Malthe Jakobsen.

FIA Motorsport Games bliver kørt på Vallelunga-banen nær Rom i weekenden 1.-3. november 2019 – åbningsceremonien foregår stilfuldt midt i Rom, hvor kørerne præsenteres i historiske omgivelser ved Colosseum.

LÆS OGSÅ:

Malthe Jakobsen udbygger mesterskabsføringen

Pressefoto

Forfatter

Related posts

Top