Falsk sirene-varsling skyldtes menneskelig fejl

Da varslingssirenerne ved en fejl gjaldede ud over det meste af Midt-, Vest- og Nordvestjylland fredag aften skyldtes det en fejl 40 – altså en menneskelig fejl.

Det fortæller Erik Skriver, der er vagtchef hos Rigspolitiets nationale situations- og operationscenter til Skive Folkeblad.

– Der er sket en tastefejl hos en af vores medarbejdere, da han skulle aktivere sirenerne, og han er kommet til at sætte et flueben for meget. Det er både han og vi kede af, og vi undskylder mange gange, siger Erik Skriver.

Det ekstra flueben i systemet gjorde altså, at hele politikredsen blev aktiveret i stedet for kun Viborg. Men ifølge Erik Skriver er det kun et enkelt klik, der afgør, at alle i kredsen bliver aktiveret eller ikke.

Garanterer ikke at det ikke sker igen
Rigspolitiet overtog ansvaret for sirenerne den 1. marts, og derfor er der en del medarbejdere, der endnu ikke er helt fortrolige med systemet. Erik Skriver fortæller videre, at Rigspolitiet har lavet et træningsprogram, så medarbejderne med tiden bliver mere sikre i at navigere i systemet.

– Det er en fejl, som vi meget gerne skal undgå i fremtiden, og derfor har vi stor fokus på træningen. Jeg vil gerne kunne love, at det ikke kan ske igen, men da det er mennesker, der skal aktivere sirenerne gennem et system, kan der desværre altid ske fejl, siger Erik Skriver.

 

Forfatter
Tags

Related posts

Top