Færre Pfizer-doser end lovet

Danmark modtager kun halvt så mange doser af coronavaccinen fra Pfizer/BioNTech i denne uge.

Det oplyser Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Der vil være en nedgang på antallet af leverede doser på 85.000-100.000. Det oplyser Statens Serum Institut (SSI) på sin hjemmeside. Der er tale om en nedgang på cirka ti procent i antallet af leverede vaccinedoser i forhold til den oprindelige forventning.

Nedgangen svarer til, at 42.000-50.000 færre personer end planlagt kan blive vaccineret i første kvartal, da hver person skal have to doser.

Der vil blive leveret 35.100 doser, som fordeles efter befolkningstal til landets fem regioner. Grønland og Færøerne får hver én pakke med 1170 doser.

At der leveres færre doser end lovet, skyldes, at den fabrik, som producerer vaccinerne, skal bygges om. Fredag oplyste Pfizer, at fabrikken i Puurs, Belgien, skal opgraderes, så den i fremtiden kan producere flere vacciner. Det betyder dog en kortvarig nedgang i leveringen til Danmark. Det rammer også de næste ugers leverancer. Det fremgår dog ikke af pressemeddelelsen, hvor store leverancerne de næste uger kommer til at være.

Det betyder, at der skal prioriteres skarpere end hidtil i vaccinationerne, siger Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm.

– Vi holder fast i den prioriteringsrækkefølge, vi allerede har fastlagt. Vi prioriterer derfor at tilbyde andet stik til de borgere på plejehjemmene, som blev vaccineret i uge 52 og 53, siger han i meddelelsen.

– Derudover er der nogle borgere, som allerede har bestilt vaccinationstid i næste uge, som så vidt muligt også vil blive vaccineret.

LÆS OGSÅ:

Vaccinationsindsats sættes på standby i Region Nordjylland

Foto: Line Bloch Klostergaard

Forfatter

Related posts

Top