Færre kommer til skade i trafikken, mens antallet af trafikdrab stagnerer

Sidste år kom 347 personer til skade, og 27 personer blev dræbt i trafikken i Midt- og Vestjylland. Det viser en ny rapport over ulykker fordelt på politikredse fra Vejdirektoratet.

– Antallet af tilskadekomne i Midt- og Vestjyllands Politikreds er faldet med 50 procent fra 2009 til 2019. Det gælder både blandt de lettere og alvorligt tilskadekomne. Det fald, der er i antallet af tilskadekomne, ser vi dog ikke for antallet af dræbte, fortæller Vejdirektoratets trafiksikkerhedsekspert Marianne Foldberg Steffensen i en pressemeddelelse.

– Midt- og Vestjylland er den politikreds med det tredje højeste antal trafikdræbte pr. indbygger i 2019.

Antal dræbte:
2015: 25
2016: 28
2017: 34
2018: 29
2019: 27

Kilde: Vejdirektoratet

Zoomer man ind på de unge midt- og vestjyder mellem 18-24 år, er de ligesom deres jævnaldrende i resten af landet overrepræsenteret i ulykkesstatistikken. I Midt- og Vestjylland udgjorde de unge således 19 procent af de tilskadekomne og dræbte i 2019, mens de kun udgjorde 8 procent af selve befolkningen i Midt- og Vestjyllands Politikreds.

Flest personskadeulykker på landevejen
I 2019 forulykkede 63 procent af de dræbte og tilskadekomne i landzone. På landsplan var det 42 procent.

Også alene blandt de dræbte var der flere, der mistede livet i landzone i Midt- og Vestjyllands Politikreds. Ud af de 27 dræbte mistede de 19 livet i landzone. Det kan blandt skyldes, at flere vælger et motordrevet køretøj.

– Midt- og Vestjyllands Politikreds har landets laveste befolkningstæthed på 62 indbyggere pr. km2, mens kredsen dækker over et stort areal med mange landeveje. Mange trafikanter vil derfor i højere grad færdes i biler eller andre motorkøretøjer. Det kan sagtens være medårsag til, at der i Midt- og Vestjylland er flere, der kommer til skade eller bliver dræbt i landzone i forhold til resten af landet, siger Marianne Foldberg Steffensen.

Næsten hver 4. ulykke er en eneulykke
Andelen af frontalkollisioner og eneulykker var ligesom de forrige år højere i Midt- og Vestjyllands Politikreds end på landsplan.

Især skiller andelen af eneulykker sig ud. De udgjorde nemlig 24 procent af ulykkerne med personskade, mens de på landsplan udgjorde 17 procent. Det vil sige, at næsten hver 4. ulykke i Midt- og Vestjylland i 2019 var en eneulykke.

Arkivfoto

Forfatter

Related posts

Top