Færre får stjålet deres nummerplader

Rigspolitiet melder om et fald i antallet af stjålne nummerplader siden 2012.

I 2012 var tyveri af nummerplader i Danmark på sit højeste med 21.507 anmeldelser. På den baggrund vedtog Folketinget i november 2013, at de danske bilister havde to år til at få fastmonteret deres nummerplade.

Noget tyder på, at det har haft en effekt. I hvert fald oplyser Rigspolitiet fredag, at antallet af tyverier af nummerplader er faldet med næsten en tredjedel fra 2012 til 2015.

I 2015 modtog politiet 14.877 anmeldelser. Sammenlignet med 2012 er det et fald på 30 procent.

Sidst antallet af anmeldelser for tyveri af nummerplader var så lavt, stod der 2008 i kalenderen.

Det første halvår i 2016 ser antallet ud til at falde yderligere. Sammenlignet med første halvår i 2015 har politiet modtaget 2000 færre anmeldelser af tyveri af nummerplader.

Hos Rigspolitiets Nationale Forebyggelsescenter (NFC) tror man på, at den nedadgående kurve kan fortsætte endnu længere ned.

– Det er dejligt, at langt færre mister nummerpladerne og undgår al den irritation, som er forbundet med det, siger vicepolitiinspektør Henrik Framvig fra NFC i en pressemeddelelse.

– Der er god grund til at gøre tyveri besværligt. Så stor ros til alle, som har fastmonteret deres nummerplader. Skulle nogen have glemt det, så hermed en opfordring til at få det ordnet.

Det koster 1000 kroner i bøde, hvis nummerpladerne ikke er skruet fast. Ifølge Rigspolitiet er en fastmontering ofte billigere.

/ Ritzau

Forfatter

Related posts

Top