Færre boliger sælges med rabat

De seneste års spirende boligmarked har ikke blot fået priserne til at stige og salgstiderne til at falde. Antallet af boliger, der sælges med nedslag i prisen, er også faldet markant siden finanskrisen.

Selvom de fleste boliger fortsat sælges med nedslag, blev der sidste år givet mindre rabat ved boligkøb. I 2009 blev mere end 80 procent af villaer og rækkehuse solgt med nedslag, men i 2016 var andelen nede på ca. 75 procent for villaer og ca. 60 procent for rækkehuse.

Endnu bedre ser det ud for lejligheder. Her er andelen, der er solgt med nedslag, faldet fra ca. 80 procent til ca. 55 procent i samme periode. Det betyder dermed, at lejligheder og rækkehuse er de boligtyper, hvor faldet i handler med nedslag har været klart størst.

– Boligkøberne får i gennemsnit lavere nedslag på deres boliger nu, end de gjorde for bare fem år siden. Det vidner om et boligmarked, hvor der er så stor efterspørgsel, at der ikke længere gives samme rabat, men også at sælgerne er blevet bedre til at prissætte deres boliger, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Samtidig viser opgørelsen fra Boligsiden.dk, at størrelsen på nedslagene er faldet. Når det gælder villaer, er det gennemsnitlige nedslag faldet fra knap 200.000 kr. til knap 100.000 kr. i perioden 2009 til 2016, mens det for lejligheder er faldet fra lidt over 120.000 kr. til knap 40.000 kr.

Forfatter

Related posts

Top