Færgevenner lykkelige over kanonstart for Næssie

Træfærgen “Næssund” fra 1964 og den klassiske overfart er indtil nu blevet besøgt af over 11.000 betalende gæster. Gæst nummer 11.111 blev fejret søndag. Det var Claus Hareskov fra Feldborg, der fik en dejlig gavekurv med lækre specialiteter fra området.

Claus Hareskov havde benyttet søndagen til at lægge en hyggelig biltur gennem Salling, via Sallingsundbroen og ad de små veje på Mors til Næssund, og derfra videre hjemad gennem Thy.

Formand for Næssundfærgens Venner Henrik Olsen glæder sig meget over, at den første måned med færgen i drift har tiltrukket så mange gæster, både lokale og turister. Også selvom rutestarten stadig giver udfordringer.

– vi har på grund af fristerne omkring opstarten ikke har haft mulighed for at bruge de normale turistmarkedsførings-kanaler, skiltningen har været og er fortsat mangelfuld, at færgen først i den kommende tid er på vej ind i GPS-kortene igen, og retableringen af marguriteruten og busruten via færgen hører fremtiden til, siger Henrik Olsen.

Næssund Færgen jomfrutur 2

Lokal opbakning er altafgørende
Han mener dog, at den lokale opbakning er altafgørende for færgens succes både nu som senere.

– Den enorme lokale opbakning har været et stort aktiv. Vi ser desuden, at mange af vore gæster værdsætter den oplevelse, som Næssundfærgen i dag er unik med på Limfjorden. Her ser færge og overfart ud, som man husker den klassiske fjord- og ø-færge. Vi har oplevet, at det er blevet dagligdag, at en familie kommer i bilen fra Mors eller Thy til færgelejet, parkerer bilen, går om bord og køber personbilletter og nyder overfarten, i godt vejr måske med en mad- eller kaffekurv, som man nyder i fællesskab på den anden side, og så tager færgeturen tilbage igen, fortæller Henrik Olsen.

Han fortæller også, at man har etableret en “taxfree” ombord på “Næssie”.

– der er salg af lokale lækkerier, isbåde og souvenirs om bord, og det har gæsterne virkelig taget godt imod. Og onsdag var der fuldt hus til vores første udflugt, til Dover Odde. Mange har også taget imod tilbuddet om en fælles billet til færgen og Jesperhus – og måske slår de et slag omkring Vesterhavet eller et lokalt spisested, så man knytter flere gode oplevelser i Mors/Thy området sammen. Flere fællesbilletter er på vej. Snart vil der komme en kombineret billet til færgen og svømmebadet i Hurup, konstaterer Henrik Olsen.

Drømmen er blevet til virkelighed
Næssundfærgens genkomst er næsten blevet som det eventyr, man kun turde drømme om.

– Det er som vi drømte om: At færgen bliver til den oplevelse og attraktion, som vi er de eneste, der kan byde på, samtidig med at den er et vigtigt bindeled for os, der bor her. Færgen er i sig selv en perle, men den er samtidig en del af den røde tråd, der gør alle perlerne til en rigtig god perlekæde, siger Henrik Olsen, der er særdeles tilfreds med resultaterne af den første måneds drift, siger Henrik Olsen.

Næssund Færgen 2

Træerne gror ikke ind i himlen
Han maner dog til besindighed midt i al euforien.

– Der er ingen som helst tvivl om, at færgedriften på billetindtægterne alene ikke er en guldgrube, ejheller i højsæsonen. Men denne måneds drift viser, at trekløveret historie, transport og oplevelse – parret med en masse ulønnet arbejde, lokal entusiasme og nytænkning i forhold til samarbejde mellem turistattraktioner – er en bæredygtig vej frem for Næssundfærgen i sommermånederne. Der er et meget stort og meget forståeligt ønske blandt mange på egnen om, at færgen kan være i gang året rundt. Vi må se, hvor langt vi kan komme i den retning. Vi arbejder hele tiden for, at færgen kan komme til at sejle så meget som økonomien kan bære, understreger Henrik Olsen.

Forfatter

Related posts

Top