Fælles regler skal give bedre bredbåndsdækning

Buisness Region North (BRN), som består af de 11 nordjyske kommuner og Region Nordjylland, vil lave et fælles regelsæt omkring opstilling af master og nedgravning af bredbåndskabler.

Det skal sikre bedre dækning med internet og mobiltelefoni.

–For de private teleleverandører er grænserne på kortet jo mest til besvær, fordi de skal søge om tilladelser flere steder og ofte efter forskellige regler. Derfor giver vi dem nu et klart grundlag for et tæt samarbejde, så flest mulige virksomheder og borgere på sigt kan tilbydes en fremtidssikret digital forbindelse til omverdenen, siger Thisteds borgmester Lene Kjelgaard Jensen, der er formand for BRN til Sæby Avis.

Det nye initiativ skal både fjerne administrative barriere og lette procedurerne for televirksomhederne, der står for opstilling af mobilmaster og bredbåndskabler. I telebranchen er man også positive over for det nye nordjyske tiltag.

– Med en ensartet praksis mellem kommunerne, lavere omkostninger og fokus på muligheder i stedet for barrierer, skabes et langt bedre grundlag for udbygningen af infrastrukturen, siger Jakob Willer, direktør i Teleindustrien, der er et branchesamarbejde mellem teleselskaberne i Danmark.

De fælles regler, som BRN har udarbejdet, skal godkendes i de enkelte kommuner, før de træder i kraft.

Forfatter

Related posts

Top