Fælles europæisk fartkontrol i denne uge

I ugens løb vil der være en ekstra god grund til at holde øje med speedometeret, når man kører i trafikken. I hele Europa sætter politiet nemlig  ind med fartkontrol for at få antallet af trafikulykker ned. Også i Danmark vil politikredsene have fokus på farten på vejene. Desværre tyder meget på, at der er noget at komme efter.

Nye tal fra Rigspolitiet viser, at politikredsene sidste år uddelte 62.727 klip i kørekort til trafikanter, der kørte mere end 30 procent hurtigere end fartgrænsen tillader. Det er bekymrende, lyder det både fra politiet og Rådet for Sikker Trafik:

– Der er for høj fart i omkring halvdelen af dødsulykkerne på vejene, så farten har en enorm betydning for vores sikkerhed, når vi færdes i trafikken. Derfor er det vigtigt, at vi får flere til at holde øje med deres fart og sænke den, hvis de kører for stærkt, siger Mogens Kjærgaard Møller, adm. direktør i Rådet for Sikker Trafik.

Fotovogne og mobile kontroller
Politiet vil i løbet af ugen sætte ind med kontrol med fotovogne samt mobile kontroller, hvor betjente på motorcykel og i bil holder øje med de bilister, der har en lidt for tung speederfod.

Foto: Politi.dk

For høj fart er et af politiets hovedindsatsområder sammen med uopmærksomhed og spritkørsel:

– Vi ved, at politiets fartkontrol får flere til at respektere fartgrænserne. Det er vigtigt, da der er for høj fart i omkring halvdelen af dødsulykkerne i trafikken. I bund og grund handler det om, at flere kommer sikkert hjem, hvis flere letter foden lidt fra speederen, siger vicepolitiinspektør Arne Martinsen fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Antal klip for hastighedsforseelser, 2017 (kilde: Rigspolitiets Nationale Færdselscenter):
Nordjylland: 6.779.
Østjylland: 5.091.
Midt- Vestjylland: 7.518.
Sydøstjylland: 8.714.
Syd- og Sønderjylland: 4.037.
Fyn: 5.144.
Sydsjælland og Lolland-Falster: 6.335.
Midt- og Vestsjælland: 2.559.
Nordsjælland: 5.724.
Københavns Vestegn: 3.458.
København: 7.143.
Bornholm: 225.

Foto: Politi.dk

Forfatter

Related posts

Top