Fælles borgmester-skuffelse: Rute 26/34 er livsnerven i Nordvestjylland

I Thisted, Morsø, Skive og Herning kommuner er borgmestrene enige om at glæde sig over, at regeringen og Dansk Folkeparti lægger op til så massive investeringer i infrastrukturen og dermed sammenhængskraften i Danmark som dem der blev præsenteret i går.

De anerkender og er meget tilfredse med, at der afsættes godt 600 mio. kroner til udvidelsen af rute 34 fra Haderup til Skive. Men borgmestrene i de tre nordligste kommuner udtrykker dog samtidig overraskelse og skuffelse over, at en afgørende forbindelse i Nordvestjylland, nemlig Rute 26, ikke er med i udspillet. Rute 26/34 fra Hanstholm til Herning er livsnerven i de nordvestjyske kommuner lyder det i samlet kor fra borgmestrene:

– Hvis man ønsker et Danmark i balance, hvor også produktions-Danmark får nogle bedre vilkår, så er det afgørende at få udvidet hele strækningen fra Hanstholm til Herning. Den opgave har regeringen ikke løst med udspillet i går, så vi vil fortsætte vores fælles kamp for at få udvidet rute 26/34 på hele strækningen, siger borgmester Ulla Vestergaard (S), Thisted Kommune. Hun fortsætter:

– Vi har stor forståelse for, at der skal prioriteres, når man overalt i landet efterspørger store og dyre investeringer. Men når man nu har haft den store pung fremme, kan det undre os lidt, at en så vigtig transportkorridor for det nordvestjyske ikke er med i større udstrækning. Det ærgrer os. Men vi har fået hul på bylden, og vi må kæmpe videre.

Thisted, Morsø, Skive og Herning vil fortsat stå sammen i ønsket om at få hele strækningen udbygget.

– Vi holder sammen i de fire nordvest-jyske kommuner, indtil vi er i mål med det, vi har sat os for. Dette er et udspil, som ikke er endeligt vedtaget politisk. Men det er et positivt signal, at man politisk prioriterer den trafikale infrastruktur, og det har stor psykologisk betydning for vores borgere og vores virksomheder. Derfor vil vi fortsat søge at påvirke den endelige beslutning i retning af vores ønske. Rute 26/34 er afgørende for hele landsdelen, så opgaven med at få hele strækningen udvidet må vi få løst i fællesskab, siger Skives Kommunes borgmester Peder Chr. Kirkegaard (V).

Forfatter

Related posts

Top