Åbent hus på ungdomsuddannelserne i Thisted idag

FFor første gang nogensinde har samtlige uddannelsesinstitutioner i Thisted Kommune slået sig sammen om at lave et fælles åbent hus, kaldet Åben Gade.

Lørdag d. 14. november 2015 bliver første gang, at uddannelsessøgende til Thisteds ungdomsuddannelser kan besøge alle uddannelser på én dag og i samme tidsrum.

Det handler om uddannelse ikke uddannelsessted
Ideen til at lave et fælles arrangement opstod ud fra et ønske om at gøre det lettere for kommende elever at besøge uddannelsesstederne samt et ønske om at inspirere kommende elever og evt. deres forældre til at besøge flere uddannelser, der vil give et bredere grundlag at træffe uddannelsesvalg ud fra.

– Vi har tidligere haft åbent hus på op til fire forskellige datoer. Hvis man er uafklaret, så kan det ende med mange gange, man skal af sted – og det kan bl.a. være svært at nå for nogle elever. Alle uddannelsesinstitutioner er desuden enige om, at målet er at give eleverne viden til at vælge det, der passer til dem. Ved at holde åbent samme dag, kan vi sige til eleverne, at hvis du interesserer dig for det, så synes vi også, at du lige skal smutte forbi den og den uddannelse, fortæller uddannelseschef for de tekniske erhvervsuddannelser Thilde K. Heidemann.

UU-vejledningen byder denne dag primært på vejledning til elever fra 8. kl. og deres forældre
UU-vejledningen er ligeledes med i det nyetablerede samarbejde og vil også være tilstede på dagen.

– Efter den nye skolereform er trådt i kraft, er der også sket store ændringer på vejledningsområdet. De uddannelsesparate elever skal sammen med deres forældre i højere grad selv søge viden om, hvad de vil og hvilke muligheder, de har”, fortæller Susanne Birk fra UU-vejledningen i Thisted og fortsætter ”Vores fokus til Åben Gade er 8. klasses eleverne, som snart skal vælge hvilke ungdomsuddannelser, de i introforløbet vil besøge til foråret. For at kvalificere elevernes valg, har vi inviteret alle 8. klasses elever i Thisted kommune til at starte deres besøg i UU teltet, siger Thilde K. Heidemann.

Åben Gade for voksne
Mange forbinder åbent hus som et arrangement for grundskolens ældste elever. Men Thilde K. Heidemann påpeger, at også voksne, der fx er ufaglærte men har lyst og mod på at få papir på deres kunnen, er velkomne.

– Alle er inviteret – vores ønske er at åbne dørene for alle, der nu eller senere gerne vil i gang med en uddannelse. Vi kan hjælpe med mange ting fx optagelseskrav, karrieremuligheder, merit osv. Så det er bestemt også en dag, der er relevante for voksne, der overvejer, at gå i gang med en uddannelse, siger hun.

FAKTA:
Følgende uddannelser deltager i Åben Gade:
Thisted Handelsgymnasium
Thisted Gymnasium og HF
Teknisk Gymnasium
Thy-Mors VUC & HF
HG-Handelsskolen
De tekniske erhvervsuddannelser
Social- og Sundhedsskolen
VIA UC (PAU-uddannelsen)
Campus10

Det vil også være muligt at besøge skolehjemmet samt kollegiet, Rotunden.

Åben Gade afholdes d. 14. november 2015 fra kl. 10 – 14 på Lerpyttervej, Ringvej og Kronborgvej i Thisted.

Mere info på Facebook

Forfatter

Related posts

Top