Fæld dit eget invasive juletræ fra nationalparken

Slå to fluer med ét smæk: Få et gratis juletræ og vær samtidig med til at bekæmpe invasive arter.

Succesen med et fælde bjergfyr op til jul udvalgte steder i Nationalpark Thy gentages i år.

– Bjergfyr spreder sig udover heden, hvis ikke vi gør noget. Derfor er det en vigtig del af vores naturpleje at fjerne fyrretræer, så heden ikke gror til i skov. Er der nogen, der gerne vil have et lidt alternativt juletræ og samtidig hjælpe naturen, så må man gerne tage saven med på heden på udvalgte steder og tage en bjergfyr med hjem, fortæller biolog Cornelia Maj Christensen, Naturstyrelsen Thy.

I første omgang begrænser tilbuddet om et gratis juletræ sig til et mindre område ved Vangså Hede og Nystrup Plantage. Her ligger der et fint lysåbent hedeareal ud til vejen og her må man gerne må tage et af de træer der står rundt i kanten eller ude på den åbne hede.

– Vi sørger for at sætte et skilt op, lyder det fra Naturstyrelsen.

Flere af de jyske heder har for ca. hundrede år siden været tilplantet med skov, og mange af stederne har man nu foretaget større rydninger for at genskabe hederne.

Bjergfyren er en invasiv art dvs. den er introduceret fra Centraleuropas bjergegne. Den blev indført til Danmark i slutningen af 1700-tallet. I dag findes bjergfyrren overvejende i hede- og klitskovbruget i Jylland.

Se kort over hvor du må fælde dit eget invasive juletræ HER.

Forfatter

Related posts

Top