Få unge i politik giver demokratisk problem

Med en gennemsnitsalder over de 50, er landets kommunalbestyrelser et godt sted at lede, hvis man er på jagt efter grå hår. Og det er problematisk.

For bortset fra enkelte politikere med en alder under de 30 år hist og her, så peger det på, at vi har et demokratisk problem, mener Ulrik Kjær, der er professor og kommunalforsker på Syddansk Universitet:

Der kan jo godt være unge, der mener at fokus skal være nogle andre steder, end de er i øjeblikket. De kommer ikke til orde, hvis de ikke har repræsentanter i kommunalbestyrelsen. De burde jo komme med, når de er unge, for det er her, de kan påvirke de beslutninger, som de jo skal leve længere med, siger Ulrik Kjær.

Han peger på flere årsager til, at unge mennesker har svært ved at lokkes til rådhuset. Blandt andet har unge mennesker ikke den store kontakt til kommunen, før de er på plads med hus og børn:

Det skal forklares, at kommunen er meget relevant for dem, selvom det kan se anderledes ud. Kommunen har jo også en masse at gøre med kulturpolitik og hele by/land-diskussionen, for at tage et par eksempler, siger Ulrik Kjær.

LÆS OGSÅ:
Lokalpolitikere på plus 50 dominrer i byrådene

 

Forfatter

Related posts

Top