Få lægen med i lommen med ny app

Det skal være nemmere at gå til lægen. Derfor lancerer Sundhedsministeriet senere på året en ny app. App’en, som hedder Min Læge, der kan hjælpe dig når du fx. skal have svar på dine blodprøver eller bestille tid til en konsultation hos din læge.

– Med den her app letter vi hverdagen – ikke mindst for de travle børnefamilier, som tit må hænge i en telefonkø eller tage fri fra arbejde for småting, ungernes eksem for eksempel. På sigt kan mange af de ting klares, ved at man sender et billede til lægen og får et svar tilbage på mobilen, siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby og fortsætter:

– Vi ved fra Medicinkort app’en, som hver tiende dansker har downloadet, at folk tager de her løsninger til sig, og at de også forventer, at sundhedsvæsenet følger med den teknologiske udvikling.

Med app’en Min Læge får danskerne én mobil indgang til almen praksis, og flere ting bliver nu samlet ét sted og gjort nemmere at bruge. For lægeklinikkerne betyder app’en, at man kan skyde påmindelser og beskeder direkte ud til patienterne frem for ”kun” at annoncere vigtige beskeder på klinikkens hjemmeside.

Min Læge-app’en går i luften til december
Det er en stor opgave at få en fælles app til at fungere på tværs af de otte forskellige it-patientsystemer, der anvendes i almen praksis, og parterne er meget bevidste om omfanget af it-projektet. Der er derfor lagt et realistisk ambitionsniveau i første version af app’en. Her vil der primært være fokus på at forny den eksisterende elektroniske kommunikation mellem læge/klinik og patient ved nu også at tilbyde en mobil adgang.

I løbet af 2019 er det ambitionen, at app’en bliver udvidet til at omfatte også andre funktioner som fx adgang til egne laboratoriedata , indsigt i egne børns vaccinationer med videre. App’en udvikles løbende.

Forfatter

Related posts

Top