Europæisk Cirkusskole fejrer 25 års jubilæum

Teltet er rejst, de nyrenoverede cirkusvogne står klar, og der er anlagt et nyt udendørs anlæg ved Cirkusfabrikken i Lindum i Nordsalling. Alt er dermed parat til at tage imod de 2-300 deltagere i årets European Circuscamp, der ventes at indtage Cirkusfabrikken fra søndag 26. juni og en uge frem.

Cirkuslejren er for børn og unge, der har en vis erfaring og gerne vil forbedre deres færdigheder. Der vil blive undervist i alle cirkusdiscipliner som kørsel på ethjulet cykel, akrobatik, trylleri, jonglering, luftnumre, trylleri og showdance. Aldersgrænsen for at deltage er 10 år, og det er stadig muligt at melde sig til, fortæller Einar Trige fra DUBAL, der arrangerer cirkuslejren.

– Hvis man er en dygtig danser eller gymnast eller har et grundlæggende kendskab til en af de øvrige discipliner og er fyldt ti år, er man meget velkommen, siger han.

Undervisningen er lagt i hænderne på professionelle artister, og der er tilmeldt deltagere fra en række lande. De fleste kommer fra Danmark, men derudover er Letland, Litauen, Hviderusland, Ungarn, Frankrig og endda Kenya repræsenteret. I løbet af ugen vil de unge artister opføre seks forestillinger med offentlig adgang.

Senere på sommeren deltager Cirkusfabrikken også i Kulturmødet.

Det er DUBAL, Danske Ungdoms- og Børne- Artisters Landsforening, der er arrangør med økonomisk støtte fra Rent Liv Fonden. Læs mere om cirkuslejren på hjemmesiden.

Forfatter

Related posts

Top