EUC Nordvest laver GF1 klasse på Fiskeriskolen

Undervisningsministeriet har netop godkendt EUC Nordvests ansøgning om oprettelse af en GF1-afdeling på Fiskeriskolen i Thyborøn. Dermed er der udsigt til, at endnu flere unge kan påbegynde en erhvervsuddannelse lokalt.

Fiskeriskolen i Thyborøn udbyder, som den eneste skole i landet, uddannelserne til erhvervsfisker og fiskehandler. Årligt underviser skolen ca. 90 elever og 800-900 kursister, men der er både kapacitet og potentiale til mere. Derfor har det været oplagt for EUC Nordvest at lægge billet ind på at blive godkendt som én af de fem GF1-satellitafdelinger, man fra politisk hold har valgt at etablere i områder med svag uddannelsesdækning.

– Der er en stor udfordring i forhold til at få unge i gang med en erhvervsuddannelse, hvis de er bosat i områder med svag uddannelsesdækning. Formålet med at etablere satellitafdelingerne er netop at mindske afstanden mellem de unge og erhvervsuddannelserne i håb om, at det vil få en positiv effekt på søgningen. Vi er nu blevet godkendt til at udbyde GF1 inden for Teknologi, Byggeri og Transport på Fiskeriskolen i Thyborøn, og det er bestemt en glædelig nyhed både for EUC Nordvest, for Fiskeriskolen og for området i og omkring Thyborøn, lyder det fra direktør Hans Chr. Jeppesen fra EUC Nordvest, der fortæller, at den nye satellitafdeling er klar til at tage imod de første elever til august 2018.

Også på Fiskeriskolen vækker godkendelsen begejstring.

– Det er en rigtig god nyhed, at, at eleverne fra de lokale skoler nu kan starte på deres erhvervsuddannelse i Thyborøn frem for at skulle køre til for eksempel Thisted, Struer eller Holstebro. Vi er utrolig glade for, at vi kan være med til at sikre det tilbud til nogle af de unge mennesker, der måske ellers enten ville flytte fra området eller slet ikke ville komme i gang med en erhvervsuddannelse. Det er en fantastisk mulighed, de unge her har fået, og samtidig er det en unik mulighed for os i forhold til at komme i kontakt med de unge mennesker og herigennem få skabt mere synlighed omkring Fiskeriskolen. Vi glæder os således meget til at kunne byde de første GF1-elever velkommen til august, lyder det fra forstander Søren Hyllen Nielsen fra Fiskeriskolen.

Med godkendelsen i hus, skal EUC Nordvest og Fiskeriskolen nu i gang med planlægningen af det nye grundforløb. Såvel tilrettelæggelsen som gennemførelsen af det nye grundforløb vil ske i tæt samarbejde med EUC Nordvests øvrige GF1-udbud.

Forfatter

Related posts

Top