EUC Nordvest-elever vandt DM i håndbold for handelsskoler

EUC Nordvest kom, så og sejrede

Eleverne fra HHX og EUD/EUX Business i Thisted og Nykøbing tog sejren hjem i såvel pigernes som drengenes finale ved DM i håndbold for handelsskoler. To snævre finalekampe sendte i sidste ende eleverne fra EUC Nordvest øverst på sejrsskamlen.

For drengenes vedkommende bød finalen på et vaskeægte lokalopgør, idet kampen stod mellem eleverne fra henholdsvis Thisted og Nykøbing Mors. De seneste fire år i træk, er guldet tilfaldet eleverne fra Mors, men i år måtte de se sig slået på målstregen af drengene fra Thisted.

– Det blev en uhyre spændende finale, som Thisted vandt med blot et enkelt mål. Mors lagde stærkest ud og kom bedst fra start, men i løbet af kampen kom Thisted mere og mere i gang og fik flere redninger, mens Morsingboerne begyndte at lade sig stresse i takt med, at Thisted-drengene fandt takten. Det resulterede i sidste ende i en velfortjent 11-10-sejr til Thisted, fortæller Lars Svane Nielsen, der er daglig leder af Sports College Mors og som til DM deltog som én af lederne omkring EUC Nordvest-holdene.

Det vakte vild jubel, da thyboerne formåede at støde morsingboerne fra tronen. De vandt nemlig ikke blot guldet og æren – de vandt også håneretten over deres klubkammerater fra Mors. Mange af drengene spiller nemlig på samme klubhold til daglig, så der var uden tvivl en ”kamp i kampen”, der bestemt ikke var uden betydning for de to hold.

Pigerne gjorde rent bord
I pigernes finale, var der ikke tale om et lokalt opgør. Tværtimod, for EUC Nordvests pigehold var nemlig sammensat af elever fra både Thisted og Nykøbing, så her trak alle på samme hammel.

– Pigerne har aldrig været helt fremme i forreste række før, men de gjorde rent bord. De vandt samtlige kampe og taget i betragtning, at de rent faktisk kun har haft to fællestræninger forud for DM, så var det meget overraskende og ualmindeligt flot. Pigerne var oppe mod Tønder i finalen, og som hos drengene endte denne finale også med at blive tæt. Holdene lå meget lige i store dele af kampen, men midt i 2. halvleg trak EUC Nordvests piger for alvor fra modstanderne. Et par tvivlsomme udvisninger i kampens sidste minutter gav imidlertid Tønder-pigerne mulighed for at hale ind – dog ikke mere, end at vores piger kunne holde dem stangen. Således var stilling 14-13 i vores favør, da slutfløjtet lød, fortæller Lars Svane Nielsen.

Dermed blev det til DM-guld til både Thy og Mors, og lederne var mindst lige så stolte som eleverne.

– De flotte resultater vidner om, at vi i vores område har et håndboldmiljø og udviklingsmiljø, der er helt unikt. Det er en blåstempling af, at vi gør det rigtig godt heroppe på håndboldsiden – også med ungdommen. Drengene har længe været suveræne. De seneste fire år er det holdet fra Nykøbing, der har vundet DM-guld, og i år snuppede eleverne fra Thisted guldet, så de øvrige skoler ved godt, at det er hårde odds, når de møder os. Og så er det bare megafedt, at vi nu også har fået pigerne med helt til tops. Det kunne simpelthen ikke være bedre, slutter en begejstret Lars Svane Nielsen.

Forfatter

Related posts

Top