EU-kandidater kan lade valgplakater hænge lidt endnu

Præcis som i Thisted Kommune giver Morsø Kommune nu kandidaterne til det netop overståede valg til Europaparlamentet, en forlænget frist til at få pillet deres valgplakater ned.

Normalt skal valgplakater tages ned 8 dage efter et valg, men da Europaparlamentsvalget og folketingsvalget ligger så tæt på hinanden, er der givet dispensation, så de kan nedtages samtidig:

– Vi er opmærksomme på, at der i disse uger arbejdes på højtryk i det politiske bagland, så fra kommunal side, er vi indforstået med, at EU-kandidaternes valgplakater tages ned samtidig med folketingskandidaternes plakater. Det vil sige senest den 13. juni, fortæller Pia Thybo, som er valgkoordinator i Morsø Kommune.

Både Morsø og Thisted Kommune følger dermed Vejdirektoratets beslutning, som har oplyst, at de er indforstået med, at der ikke tages valgplakater ned på statsvejene før 8 dage efter folketingsvalget den 5. juni – hvilket også omfatter plakater til Europaparlamentsvalget.

Det er partiforeningerne, som har ansvaret for at tage valgplakaterne ned. Hvis plakaterne ikke bliver taget ned senest den 13. juni, kan kommunen tage dem ned, og der blive sendt en regning til partiforeningerne for den tid, som er brugt på arbejdet.

LÆS OGSÅ:

EU-valgplakater får lov at blive hængende lidt længere

 

Foto: Morsø Kommune

Forfatter

Related posts

Top