– Et uheldigt signal at sende

Til at begynde med ville Morsø Kommune ikke være med i Miljøminister Lea Wermelin’s biodiversitets-konkurrence, Danmark VILDESTE Kommune.

Men da det stod klart for borgmester Hans Ejner Bertelsen (V), at kun Morsø og 7 andre af landets kommuner ikke var tilmeldt konkurrencen, da fristen udløb i onsdags, fortrød han.

Derfor har han nu, som omtalt i går, orienteret den øvrige del af kommunalbestyrelsen om, at Morsø Kommune alligevel deltager i konkurrencen. Tilmeldingen er dog betinget af, at deltagelsen formelt bliver godkendt på det kommende kommunalbestyrelsesmøde.

Borgmester Hans Ejner Bertelsen (V). Foto: Morsø Kommune

Da Morsø Kommune første gang hørte om konkurrencen var kun ganske få kommuner tilmeldt. Derfor kom det også som en overraskelse for Hans Ejner Bertelsen, at langt de fleste af landets kommuner havde tilmeldt sig, da fristen udløb.

Gør i forvejen meget for naturen
I forvejen gør Morsø Kommune meget for naturen og biodiversiteten rundt om på øen, fortæller han:
.

.
Men hvorfor så stå fast på beslutningen om ikke at deltage, hvis der i forvejen gøres meget for naturen og biodiversiteten på Mors?

– Det var et lidt uheldigt signal at sende, at Morsø Kommune ikke går ombord i sådan en konkurrence. For vi har absolut noget at byde ind med, svarer borgmesteren der samtidig opfordrer til, at inddrage øen beboerforeninger:
.

.

Konkurrencen har til formål at få kommunerne og danskerne til at lade græsslåmaskinen stå og i stedet dyrke, hylde og omfavne den vilde natur.

– Selvom vi kårer en vinder, er det en konkurrence, hvor vi allesammen vinder. Gevinsten ved at give naturen mere plads er naturligvis større end titlen i sig selv, understreger miljøminister Lea Wermelin.

Foruden den ærefulde titel som Danmarks VILDESTE kommune, får den vindende kommune også overdraget 1 million af Den Danske Naturfond dedikeret til et VILDT naturprojekt.

Adspurgt om Morsø Kommune går efter sejren eller om man er tilfreds med blot at være med, svarer borgmesteren promte:

– Nu går vi efter vinde!

Fakta om dysten

  • Dysten løber fra foråret 2021 til efteråret 2022, hvor den VILDESTE kommune kåres af dommerpanelet bestående af miljøminister Lea Wermelin og biolog Morten DD. Hansen.
  • Kommunekonkurrencen er en del af kampagnen ’Sammen om et VILDERE Danmark’, der sigter mod at gøre den danske natur VILDERE til fordel for biodiversiteten. Målet er at motivere og inspirere kommuner og borgere til at dyrke, hylde og omfavne den vilde natur. Læs mere her.
  • Biodiversiteten er i tilbagegang overalt i verden. Arter uddør hurtigere end nogensinde før, og 1 million dyre- og plantearter er i fare for at uddø. På den baggrund glæder miljøminister Lea Wermelin sig over, at så mange kommuner har valgt at hjælpe den nødlidende natur.

LÆS OGSÅ:

Kun Morsø og 7 andre kommuner er ikke med – endnu

Arkivfoto

Forfatter

Related posts

Top