Et kompetenceløft satte viden i system

Kriminalpsykolog Charlotte Kappel fra Thisted er Danmarks førende ekspert i profilering.

Hun kan ved hjælp af hendes metode og faglighed komme med sit bud på alt fra en gerningsmandsprofil, hvorfor et område tiltrækker kriminalitet og hvad der kan gøres, hvis der er en uhensigtsmæssig adfærd på en arbejdsplads.

Da Charlotte Kappel havde haft sin enkeltmandsvirksomhed i lidt over et år blev hun klar over at noget manglede.

– Min virksomhed bygger på et specielt produkt; viden, og jeg manglede en måde at håndtere denne viden på. Når nogen kommer til mig med et problem eller jeg kommer ud på en sag, for eksempel drab, er der en række omstændigheder som jeg skal skaffe viden om, og det tager lang tid at hente den viden hver eneste gang.

Charlotte Kappel tog derfor kontakt Thy Erhvervsforum, som introducerede hende til Iværksætterpuljen, hvorfra mindre virksomheder kan få op til 25.000 kroner til et kompetenceløft.

Gennem puljen fik Charlotte Kappel undervisning i, hvordan hun arbejder med databaser. Sidenhen opbyggede hun hendes egne databaser, som i dag består af flere hundrede tusinde input.

Databaserne er nu blevet et stort omdrejningspunkt i virksomheden, og Charlotte Kappel bruger dem på daglig basis.

– Måske vil en kommune gerne vide, hvorfor der er så meget fravær på en skole. Her arbejder jeg med den forebyggende del. Jeg går ind og laver analyser på, hvordan skolefraværet ser ud og hvem der har det. Ud fra hvilken undergruppe der har fraværet på den pågældende skole, kan jeg så i databasen se forskellige løsningsforslag, der er målrettet netop den pågældende undergruppe.

Når Charlotte Kappel skal sætte ord på, hvad kompetenceløftet har betydet for hendes virksomhed, er hun ikke i tvivl.

– Det har givet mig en ekstrem grad af effektivitet. Det er fordi viden, er grundlæggende i min virksomhed. Men som enkeltmandsvirksomhed har man mange hatte på, og det kan være svært at vide, hvad man skal satse på, og hvordan man skal gøre tingene. Det ville ikke have været det samme, hvis jeg selv skulle have sat mig ind i det – nu fik jeg en grundig undervisning i stedet.

Du kan læse mere om Iværksætterpuljen HER.

Forfatter

Related posts

Top