Et godt tilbud til studenter

Er både hænder og hoved skruet godt på, og har man samtidig en gymnasial eksamen med i bagagen, har EUC Nordvest et godt tilbud, der kan bane vejen for en lysende fremtid med særdeles gode jobudsigter og en dertil hørende fyldig lønpose.

Umiddelbart efter efterårsferien starter skolen nemlig et nyt uddannelsesforløb op for studenter med interesse for industriteknik.

Manglen på industriteknikere har aldrig været større, og virksomheder over hele landet sukker efter at få tilført nye industriteknikere til branchen.

– Jeg kan jo ikke stå og udstede nogen decideret garanti, men jeg kan sige så meget, at såvel praktikplads-mulighederne som jobmulighederne efter endt uddannelse ser ualmindeligt gode ud for industriteknikereleverne i øjeblikket – i hvert fald for dem, som kan og vil det. Vi får mange henvendelser fra virksomheder, der er på udkig efter en industriteknikerelev, og som samtidig ser med bekymring på, hvor få faglærte der på årsbasis tilføres branchen i disse år. I øjeblikket har vi blot 6 industriteknikerelever på Grundforløb 2, og det er alt for lidt i forhold til efterspørgslen, så vi håber på, at der er nogle studenter, der kan se, at det her er en fantastisk mulighed, som de bør forfølge, lyder det fra afdelingsleder Bente Homann fra EUC Nordvest.

Merit for studenter
Har man i forvejen en studentereksamen, kan man tage hele industriteknikeruddannelsen på blot tre år. Normalt tager uddannelsen mellem 4 ½ og 6 år, så det er en væsentlig forkortelse af uddannelsesperioden, der er tale om. Industriteknikeruddannelsen veksler mellem skoleophold og praktik, og bortset fra de første 10 ugers grundforløb, hvor man er på SU, får man elevløn under hele uddannelsen. Efter endt uddannelse står man med både studenterbevis og svendebrev på hånden, hvilket vil være en ualmindelig stærk kombination på fremtidens arbejdsmarked.

Rasmus Svendsen, Industritekniker EUC Nordvest

Rasmus Svendsen var egentlig startet på et sabbatår med natarbejde på Cimbria, da han hørte om muligheden for at tage industriteknikeruddannelsen som et studenterforløb. Han tilmeldte sig uddannelsen og var så heldig, at Cimbria lod ham udskifte jobbet på natholdet med en læreplads.

– De første 10-ugers grundforløb på uddannelsen var ret intense. Hvor de ”almindelige” EUD’ere vekslede mellem teori og værkstedsarbejde, kombinerede vi det, så vi fik koblet teori på samtidig med, at vi arbejdede i værkstedet. Studenter-forløbet er jo noget kortere end den traditionelle EUD, så vi skal generelt nå meget på den tid, vi har til rådighed. Der er ikke tid til at læne sig tilbage og slappe af – i hvert fald ikke hvis man har en ambition om at blive rigtig dygtig. Det er et uddannelsesforløb, der kræver, at man er meget målrettet – at man møder op hver dag og er klar til at udvikle sig og lære nyt. Er man det, er det til gengæld en rigtig god indgang til en erhvervsuddannelse, som jeg helt sikkert kan anbefale andre at forfølge, fastslår Rasmus Svendsen, der har valgt at læse videre efter endt uddannelse, og som således nu er i fuld gang med at tage maskinmesteruddannelsen i Frederikshavn

Forfatter

Related posts

Top