Erhvervsvenlighed: Morsø Kommune rykker frem på listen

Morsø Kommune rykker igen frem i Dansk Byggeris årlige erhvervsklimaundersøgelse. Resultaterne af en offensiv erhvervspolitik med en målrettet indsats for erhvervslivets rammevilkår på Mors slår nu igennem

Danmark befinder sig i et økonomisk opsving med lav ledighed og stor fremgang i den private beskæftigelse. Virksomhederne er i rivende udvikling og kæmper om adgangen til kvalificeret arbejdskraft. Den udvikling stiller store krav til kommunerne, især til en serviceorienteret myndighedsbehandling af erhvervslivet.

Hans Ejner Bertelsen. Foto: Morsø Kommune

Alligevel er det lykkedes Morsø Kommune at bevare en plads i toppen af tabellen og er endda rykket 6 pladser frem til en fornem placering som nummer 29.

– Samfundsøkonomien er rigtigt kommet op i gear, også på Mors. Det stiller samtidig større krav til kvaliteten og hastigheden i Morsø Kommunes sagsbehandling for at kunne imødekomme erhvervslivets ønsker og behov for vækst og udvikling, fortæller borgmester Hans Ejner Bertelsen, og fortsætter:

– Vi har stort fokus på erhvervslivets udfordringer og behov, og vi har sat en helt ny kurs for serviceringen og dialogen med erhvervslivet. Den medicin har tilsyneladende virket.

Jeg er lidt stolt af, at vi har kunnet holde kontakt til førerfeltet i BYGs måling trods et generelt højere tempo og endda gå nogle pladser frem. Men indsatsen skal fastholdes. Der er stadig områder, som kan forbedres.

Per Søndergaard. Foto: Morsø Erhvervsråd

Også Per Søndergaard, direktør for Morsø Erhvervsråd, klapper i hænderne:

– Dokumentation af erhvervslivets udfordringer og et tæt samarbejde mellem Morsø Kommune, BYG Morsø og Morsø Erhvervsråd om fælles løsninger har virket. Morsø Erhvervsråd kvitterer for et moderniseret og mere serviceorienteret myndighedsarbejde med større gennemsigtighed i Morsø Kommune. Der ligger en målrettet indsats fra kommunens medarbejdere til grund for den flotte fremgang, siger han.

 

Forfatter

Related posts

Top