Erhvervsvenlige åbningstider på nordjyske genbrugspladser

Langt de fleste kommuner i Nordjylland koordinerer åbningstiderne på de lokale genbrugspladser med håndværkernes arbejdsdag. Og det er en fornuftig prioritering, mener Dansk Byggeri.

Når køkkenet skal skiftes ud, eller boligen trænger til et nyt tag, skal større mængder byggeaffald køres ud på de forskellige genbrugspladser. Og for de nordjyske håndværkere er affaldet forholdsvis let at komme af med – langt de fleste genbrugspladser i regionen holder nemlig åbent i bygge-og anlægsvirksomhedernes normale arbejdstid mellem kl. 07.00 og 16.00, viser en ny analyse fra Dansk Byggeri.

Med en gennemsnitlig åbningstid på otte timer og 19 minutter i peaktiden er de kommunale genbrugspladser i Nordjylland faktisk at finde i top tre på Dansk Byggeris rangliste, når det gælder erhvervsvenlige åbningstider. Og det er vigtigt for de lokale virksomheders udfoldelsesmuligheder, mener Dansk Byggeri Nordjylland.

– Det skal være nemt at komme af med byggeaffaldet, og i den forbindelse er åbningstiderne på genbrugspladserne af stor betydning. Det er vigtigt for den daglige planlægning, at håndværkerne ikke skal spilde tid og energi på at vente foran genbrugspladserne, siger Ole Bæk Pedersen, næstformand for Dansk Byggeri Nordjylland og fortsætter:

– Det er vigtigere, at de bruger tid på at få gang i hjulene, og derfor skal der lyde stor ros til kommunerne i Nordjylland, der med de fornuftige åbningstider undgår at spænde ben for virksomhederne.

Også muligheden for betaling per gang på langt de fleste af genbrugspladserne får stor ros af Dansk Byggeri Nordjylland.

– På den måde betaler man mest præcist for det, man bruger genbrugspladserne, og det anser vi som den mest fair løsning, siger Ole Bæk Pedersen.

Forfatter

Related posts

Top