Erhvervsministeren i Thisted: Det skal være lettere at rekruttere kloge hoveder

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) var i går på virksomhedsbesøg hjemme i den kreds, som han er valgt i.

På landbrugsvirksomheden Cimbria i Thisted var der både tid til at se de seneste teknologier an og samtidig vende regeringens plan om at rykke maskinmesteruddannelsen til byen.

På trods af de internationale afdelinger, så er den snart 75 år gamle virksomhed også en vigtig del af det lokale erhvervsliv med 425 arbejdspladser i Thisted, og sidste år løb de også med den lokale arbejdsmiljøpris.

Det store sats på moderne teknologier betyder også at virksomheden i høj grad har brug for mange ansatte.

Men som så mange andre virksomheder i landdistrikterne, så har de alligevel svært ved at rekruttere. Blandt andet fordi uddannelserne ligger så centraliseret, at de trækker de unge væk fra lokalområderne, og det er problem, som skal løses ifølge erhvervsminister Simon Kollerup:

– Cimbria er en fantastisk virksomhed, der er helt fremme i skoene, når det handler om at bruge robotter og ny teknologi. Det betyder også at virksomheden i høj grad har brug for stærke faglærte og maskinmestre, og vi ved, at det er lettere at rekruttere til arbejdspladser, hvis uddannelsesstedet er lige om hjørnet.

Erhvervsministeren glæder sig derfor over planerne om at rykke maskinmesteruddannelsen til Thisted:

– På besøget mødte jeg blandt andet Morten, der måtte flytte fra Fjerritslev til Aalborg for at blive maskinmester. I dag er han ansat her i Thy efter at have uddannet sig til maskinmester. I fremtiden får unge mennesker som Morten muligheden for at uddanne sig lokalt, siger Simone Kollerup.

LÆS OGSÅ:

Maskinmester-uddannelsen kan komme til Thisted

 

Forfatter

Related posts

Top