Erhvervsministeren besøger Thy-Mors Energi

På mandag besøger erhvervsminister Simon Kollerup (S) Thy-Mors Energi for at opleve, hvordan koncernen med investeringer i vindmøller, fibernet og elnet understøtter den lokale udvikling samt bidrager til hele Danmarks grønne omstilling.

Igennem de sidste mange år har energi-koncernen investeret 60 millioner kroner om året i at udrulle fibernet. Resultatet er, at alle i Thy og på Mors inden udgangen af næste år har adgang til digital infrastruktur i verdensklasse, hvilket skaber grobund for både bosætning samt erhvervsudvikling – og dermed også regional udvikling.

Bidrager til regeringens ambition
Derudover yder det blæsende Thy og Mors et væsentligt bidrag til den grønne omstilling i Danmark.

I alt transporterer Thy-Mors Energi’s elnetselskab grøn strøm rundt i energisystemet svarende til 140 procent af områdets samlede elforbrug. Dette er kun muligt, fordi Thy-Mors Energi igennem en årrække har investeret
massivt for at få et tidssvarende elnet.

Det er netop for at se, hvordan Thy-Mors Energi bidrager til regeringens ambition om et grønt Danmark, at
erhvervsminister Simon Kollerup kommer på besøg i næste uge.

I forbindelse med besøget vil Thy-Mors Energi overrække ministeren en ny rapport, der viser, hvordan Thy-Mors Energi gennem investeringer i elnettet og vedvarende energi kan bidrage til regeringens klimamål om at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent i 2030.

Foto: Keld Navntoft

Forfatter

Related posts

Top