Erhvervslivet vil have sænket afstandskrav til store butikker

For de mange butikker, der i går genåbnede efter en to måneder lang nedlukning, er der været forskel på, hvor mange kunder der må være i butikken på samme tid.

Mens butikker på mellem 2000 og 4999 kvadratmeter har skullet sikre 20 kvadratmeter per kunde, så har butikker på 5000 kvadratmeter eller derover skullet sikre mere end det tidobbelte. Mere præcist 250 kvadratmeter per kunde.

Det krav finder man ulogisk i erhvervsorganisationen Dansk Industri (DI), der har mange af de genåbnede butikker som sine medlemmer.

Ifølge Sidsel Dyrholm Holst, branchedirektør for DI Handel, er det ulogisk, at de butikker, der har mest plads, skal underlægges de skrappeste krav.

– Vi har selvfølgelig stor forståelse for, at vi skal sikre os, at smitten ikke løber løbsk, og at der skal være nogle krav til, hvor mange kunder man må lukke ind ad gangen.

– Men vi mener, at det må være muligt at kunne have et krav, der er noget lavere, så det også kan give mening for butikkerne at drive forretning rent økonomisk og samtidig overholde alle de sundhedsanbefalinger, der er for blandt andet afstand og afspritning, siger Sidsel Dyrholm Holst.

Selv om hun gerne havde set et lavere afstandskrav for de største butikker, så erkender Sidsel Dyrholm Holst, at det er bedre end ingenting, at butikkerne igen kan tage imod kunder.

– Der er ingen tvivl om, at det selvfølgelig er bedre end ingenting, og butikkerne er jo også rigtig glade for, at de kan åbne igen og tage imod kunder.

– Men vi synes også, at det skal give mening med de her restriktioner, og butikkerne har også bare rigtig svært ved at se meningen med, at de skal stille så mange kvadratmeter til rådighed for den enkelte kunde. For man kan sagtens afvikle det sundhedsansvarligt med færre kvadratmeter, siger hun.

I går indledte regeringen forhandlinger med resten af Folketingets partier om næste del af genåbningen af landet. De sidste partier står til at blive indkaldt til forhandlinger 12. marts.

/ritzau/

Forfatter

Related posts

Top