Erhvervsliv kritiserer Thisted Kommune

Thisted Kommune har haft seks tekniske direktører på halvandet år og det får ny kritik fra Byg Thy. Her savner man kontinuitet i kommunen og peger især på forlænget sagsbehandlingstider som en direkte konsekvens af uroen.

– I dag sidder man mere og kører hvert sit løb, og så går der en måned eller to, før man får en besked tilbage om, at man mangler det og det papir. På den måde skal man så til at begynde forfra igen. I min verden mangler vi en direktør, der kan fortælle personalet, at det er et serviceorgan det her, og man derfor skal servicere de kunder og de folk, der er i kommunen, siger Jan Smed, der er formand for Byg Thy til TV MidtVest.

Fjerde dårligste erhvervskommune i landet
I den seneste måling hos Dansk Industri er Thisted Kommune den fjerde dårligste erhvervskommune i Danmark. De skiftende direktører i Teknik og Erhverv har ikke forbedret virksomhedernes forhold til kommunen.

– Klimaet er jo nok lidt anstrengt. Jeg tror, man i erhvervslivet i Thisted Kommune oplever en hvis afmagt. Man mister måske lidt troværdigheden. Virksomhederne tror ikke længere på, at vi kan drive det frem. Vi trænger til at se noget aktion, hvor vi kører den rigtige vej, siger Tage Odgaard, der er formand for Dansk Industri Thy/Mors.

 

I byggebranchen savner de dialog og en fast direktør til at regere på den.

– De ting vi får op at vende, som vi synes skal ændres lidt og gøres lidt bedre kommer aldrig rigtig ud til de ansatte og kommer videre ud og servicerer os. Det bliver bare inde på direktionsgangen. Det er nok ikke lige den måde, vi andre vi vil betegne at skulle drive en virksomhed på, understreger Jan Smed overfor TV MidtVest.

Borgmesteren ked af kritikken
Kritikken gør indtryk hos Borgmester Lene Kjelgaard Jensen, der mener, at dialogen er blevet bedre.

– Jeg synes bestemt, at vi har haft fuld fokus på det både i direktionen, men også politisk, hvor vi har taget mange tiltag for at imødekomme de forslag, som erhvervslivet har haft. Den dialog, der efterspørges, har vi forsøgt, og vi har reageret på de henvendelser, vi har fået, siger Lene Kjelgaard Jensen.

Hun medgiver, at udskiftningerne på posten som teknisk direktør ikke er optimal.

– Vi har forsøgt at efterleve de ønsker, som erhvervslivet har haft. Vi har også taget en række politiske initiativer. Vi har vedtaget ny erhvervspolitik og så videre (…) Det er min opfattelse, at vi har en række fagchefer, der står på tæer for at arbejde for en hurtigere, men også bedre sagsbehandling i forhold til vores erhvervsliv og vores borgere, lyder det fra borgmesteren.

Forfatter

Related posts

Top