Er lokalt tømrerfirma skyld i Spar-brand?

Hvad var egentlig årsagen til, at en brand for nyligt raserede Spar-butikken i Snedsted?

Det er Politiets teknikkere i fuld gang med at finde ud af af. Og luppen er i øjeblikket rettet mod det tømrerfirma fra Thy, som var i gang med tagpap-arbejde på taget af butikken. Det skriver Nordjyske.

De brandtekniske vejledninger foreskriver, at der skal være en brandvagt i minimum 60 minutter efter endt udførelse af den slags arbejde. Det skete bare ikke i dette tilfælde. Den pågældende tømrer har nemlig i følge Nordjyske fortalt Politiet, at han efter at have færdiggjort arbejdet, tog hen til en kammerat for at betale en gæld af.
Først på tilbagevejen til butikken opdagede han den kraftige røgudvikling.

– Det er en del af den sag , vi sagsbehandler lige nu. Men vi er ikke færdige med den, så vi kan ikke siger noget endnu, men vi forventer, at den er afsluttet snarest, siger lederen af efterforskningen Sune Espersen til Nordjyske.

Erstatningskrav kan rejses
Hvis det viser sig, at de brandtekniske vejledninger ikke er overholdt, venter der tømreren eller tømrerfirmaet en bødestraf og med stor sandsynlighed også et erstatningskrav.

– En vejledning er bare en vejledning. Men i det juridiske system har man ophøjet vejledningerne til det, man kalder alment fælleseje, og derfor bruger det juridiske system vores vejledninger som det juridiske grundlag, siger direktør for Dansk Brandteknisk Institut, Ib Bertelsen.

Foto : Martin Pedersen

Foto : Martin Pedersen

 

Foto : Knud Erik Buller Madsen

Foto : Knud Erik Buller Madsen

Spar Snedsted tomt 4

Foto : Rasmus Olesen

Forfatter

Related posts

Top