Er Teknisk Forvaltning på vej til Thisted?

Af Kristian Tilsted
Kommunalbestyrelsesmedlem (V)
Nr. 3 på Venstres liste

Er Teknisk Forvaltning på vej til Thisted?

På et velbesøgt vælgermøde tirsdag aften i Hurup, blev der drøftet mange interessante emner. Men vælgerne bør i særdeleshed hæfte sig ved en alt for kortfattet debat, omkring Thisted Kommunes fremtidige struktur samt behovet for kommunens tilstedeværelse i hele kommunen.

Thisted Kommune har en langstrakt geografi, og den kendsgerning tilsiger kommunens tilstedeværelse på mere end blot én adresse. Hvis vi virkelig vil sætte handling bag ordene om bosætning i hele Thy, så er kommunen efter min mening også forpligtiget til at være bannerfører. Både hvad angår forvaltning, skoler, børnehaver og plejehjem.

På vælgermødet blev det ret tydeligt for tilhørerne, at åbenbart ikke alle, har bilagt den centralistisk tankegang fra kommunesammenlægningen i 2007. Jeg kan desværre konstatere, at der ikke var fuld opbakning, blandt paneldeltagerne, til Teknisk Forvaltnings fremtidige placering i Hurup.

Socialistisk Folkeparti antyder, at der ikke er opnået tilstrækkelige rationaliseringer ved sammenlægningen og Det konservative Folkeparti vil hverken be- eller afkræfte, men ønsker blot en bevarelse ”frem til valget”. Hvem ved? Måske partipolitikken er ændret, nu hvor centralismens ny konservative stemmer også skal høres? Jeg har i hvert fald svært ved, at få øje på det folkelige i de to folkepartiers udmeldinger.

Venstre og jeg er helt klar i mæglet omkring Thisted Kommunes tilstedeværelse i hele kommunen, herunder Teknisk Forvaltnings placering i Hurup. Forvaltningen fungerer bedre end nogensinde hvor den er, så derfor skal den selvfølgelig blive! Der er fortsat brug for MINDRE centralisering, tænk på det, når du stemmer d. 21. nov.

 

Forfatter

Related posts

Top