Er Danmarks bedste glarmesterelev fra Thisted?

Nicolaj Vandet Larsen, lærling hos Glas Gjerulff, er klar til DM i Skills 2020, der løber af stablen i Bella Center i København fra torsdag til lørdag i næste uge.

Her skal han dyste mod tre konkurrenter i kampen om titlen som Danmarks dygtigste glarmesterelev.

– Det bliver så fedt, jeg glæder mig helt vildt til at komme afsted, siger Nicolaj, som i ugen op til jul pudsede formen af på Glarmesterskolen ved Holbæk – i øvrigt sammen med de tre andre finalister fra Skive, Odense og København.

– Der findes kun den ene glarmesterskole i Danmark, så vi kender hinanden fra flere skoleforløb, fortæller Nicolaj Vandet Larsen, som er færdiguddannet til efteråret 2021.

Dette venter i finalen
Til finalen, der strækker sig over to en halv dag, skal Nicolaj Vandet Larsen prøve kræfter med en række af de opgaver, en glarmester kan komme ud for: Bygge en glasmontre med hylder ved hjælp af usynlig UV-limning; montere et vindue i en trækarm; montere en termorude; lave en gammeldags kitrude med fire felter; indramme et
billede med spejl og med et sandblæst Skills-logo; montere en brusedør; montere et glasværn; i frihånd skære et billede af hotellet Bella Sky, som der er udsigt til fra Bella Center, hvor DM i Skills afvikles.

– Det værste bliver helt klart UV-limningen, for det prøvede jeg først, da vi trænede det i ugen
op til jul. Men så må jeg bare gøre mig umage og ellers hente nogle ekstra point i de andre discipliner, siger han.

Fakta om Skills
SkillsDenmark har siden 2011 hvert år holdt DM i Skills, Danmarksmesterskab for erhvervsuddannelserne. Omkring 300 unge deltager, hvor de inden for de forskellige fag kæmper om at blive landets bedste. DM i Skills giver de unge chancen for at vise deres talenter. Det er desuden med til at skærpe deres faglige niveau og vise omverdenen – heriblandt grundskoleelever – de mangeartede muligheder i erhvervsuddannelserne.

Forfatter

Related posts

Top