Er Årets Lokale Ildsjæl 2019 fra Nordjylland?

Hvem gør en forskel i Nordjylland? Kender du en lokal helt i dit område, som har fortjent titlen som Årets Lokale Ildsjæl 2019 og en kontant belønning på 25.000 kr.?

Frem til den 31. maj kan man indstille og stemme på en person til titlen som Årets Lokale Ildsjæl 2019 via hjemmesiden støtdelokale.nu. Det kan være en person, som gør en særlig stor indsats for at skabe liv og aktivitet i dit lokalområde, eller som hver uge inspirerer, underviser eller træner byens børn og unge. Go’on er tankstationen, der holder de lokale kørende, og de vil hylde dem, der gør det samme: Nemlig de mange ildsjæle, der skaber liv i lokalsamfundet.

– De lokale helte er oftest dem, som ikke påkalder sig den store opmærksomhed, de gør bare deres frivillige arbejde, fordi det er helt naturligt for dem. Men vi synes, at de fortjener anerkendelse, og derfor vil vi gerne opfordre så mange som muligt til at gå ind  og indstille og stemme på de lokale ildsjæle, siger direktør Mick Kjær.

Mick Kjær. Pressefoto

Han påpeger, at det som holder et lokalsamfund kørende, i høj grad er de mange ildsjæle, som skaber aktivitet i et lokalområde, og derfor har de fortjent at blive påskønnet og belønnet. Det fællesskab som foreningslivet giver skaber tryghed og en følelse af at høre til, det er noget af det, som folk sætter stor pris på ved at bo i et mindre lokalsamfund. Her er det naturligt at hjælpe hinanden, og undersøgelser viser også at folk på landet er mere lykkelige end i folk i byen. Man er oftest også mere tryg, og det er helt naturligt at forlade sit hjem uden at låse sin hoveddør.

Det er fjerde år i træk, at det danske brændstofselskab kårer Årets Lokale Ildsjæl.

Sidste år var 147 kandidater blevet indstillet til Årets Ildsjæl 2018, og 36.588 personer var inde for at afgive en stemme på kandidaterne.

Der trækkes lod om et års forbrug af brændstof blandt alle der har afgivet en stemme.

Blandt dem der allerede er blevet indstillet til prisen er flere lokale. Dorte Møller Petersen fra Thisted er en af dem:

– Dorte er virkelig frivillig i mange henseender – senest med i opstarten og driften af den sociale Café Grønningen, planlægger aktiviteter i Foreningen Regnbuen, sidder i bestyrelse i Thisted Bolig, står der bl.a. i indstillingen. Stem på Dorte Møller Petersen HER

Inger-Marie Breum fra Thisted er en anden lokal ildsjæl der er nomineret. Inger-Marie Breum står i spidsen for en facebook-gruppe der deler gamle billeder. Stem på Inger-Marie Breum HER

Forfatter
Top