Enormt stykke ungt rav solgt for 135.000 kroner

Et stort stykke kopal – også kaldet ungt rav – er blevet solgt for 135.000 kroner på auktion, da hammerslaget onsdag faldet hos auktionshuset Bruun Rasmussen.

Det enorme stykke kopal blev fundet kort før jul i december 2019, da tre fiskere fra Hanstholm var ude at fange jomfruhummere. Fiskerne sejlede i Skagerak nord for Hirtshals, da de mærker, at der sidder noget fast i trawlet.

Først tror de, at der er tale om en stor sten, har fisker Jan Bjerre Christensen fortalt:

– Så kan en af de andre mærke, at han nemt kan løfte den. Og det skulle han jo ikke kunne, hvis det var en sten. Og så tror de, det er rigtig rav, fordi det lugter af harpiks, så de er helt vilde.

Ifølge auktionshuset er det et af de største stykker, der er fundet i verden. Helt præcist vejer kopalen 38,450 kilo, og den måler 66 centimeter. De stykker kopal, der tidligere er blevet solgt, er gået for 3000 til 5000 kroner.

Ralph Lexner, der er afdelingsleder hos Bruun Rasmussen, tror ikke, han kommer til at sælge et så sjældent stykke kopal igen.

– Jeg er glad for at se, at det lykkedes at finde en kunde til en så speciel genstand.

– Jeg er sikker på, at det kun er denne ene gang i mit liv, at jeg får muligheden for at udbyde en så stor klump kopal, siger han i en pressemeddelelse fra Bruun Rasmussen.

En kopal er en samling af harpiks og betegnes som forstadiet til rav. Det er altså ikke færdigudviklet rav endnu, og der ville i så fald skulle gå nogle millioner år mere.

/ritzau/

LÆS OGSÅ:

Vurderet til 100.000 kroner: Hanstholmfiskere fik 40 kilo ungt rav i nettet

 

Forfatter

Related posts

Top