Enhedslisten vil tvinge Lene Kjeldgaard til at føre Ø-politik

Når der er et flretal i byrådet, skal borgmesteren føre deres politik ud i livet, om hun kan lide det eller ej. Derfor skal Lene Kjeldgaard på banen, lyder det fra Enhedslistens Jens Otto Madsen i Thisted Dagblad.

Meldingen kommer ovenpå, at borgmesteren er sat udenfor indflydelse efter, at Dansk Folkeparti to gang er hoppet i kanen med Enhedslisten og Socialdemokraterne og dermed brudt konstitueringsaftalen.

Borgmesteren er forpligtet til at arbejde i flertallets interesse – også selvom hun er uenig i politikken, mener man i Enhedslisten.

– Men det, der kan bekymre, er, hvis vi ikke har en borgmester, der kan samle og arbejde for, at alle 27 i kommunalbestyrelsen trækker i samme retning. Lene Kjelgaard må træde i karakter og ikke forholde sig helt usynlig, som hun gjorde i den periode, hvor strejker og blokader lammede daginstitutioner. Her skulle hun have påtaget sig mæglerens rolle og skabt en ny forhandlingssituation. Det gjorde hun ikke, lyder anklagen.

Fører politik efter følelser
Lene Kjeldgaard Jensen mener, at DF, Ø og S har fører politik på følelser mere end at se de reelle problemer i øjnene.

Hun advarer imod, at føre politik på stemninger og enkeltsager, da det giver slingrekurs, hvor det ikke er muligt at lave en samlet overordnet prioritering for ALLE Thisted Kommunes 44.000 borgere.

– Men uden et overordnet fokus så kommer vi i en situation, hvor andre hensyn og interesser bestemmer og overtrumfer den helhed, der blandt andet ser skabt med et budget, der skal sikre sammenhæng for hele kommunen, siger borgmesteren til avisen.

Forfatter

Related posts

Top