Enhedslisten: – Lad tørklædet blive en del af uniformen

– Forbyd religiøse symboler på offentlige arbejdspladser.

Sådan lød forslaget fra Anette Svindborg, der er medlem af kommunalbestyrelsen på Mors og som stiller op til Folketinget for Dansk Folkeparti, i et læserbrev bragt i sidste måned; et læserbrev der har kastet mange modsvar af sig. Justitsministeriet vurderede i sidste uge, at Dansk Folkepartis forslag om at forbyde offentligt ansatte at bære tørklæde er ulovligt.

Men andre steder i landet tænker man i helt andre baner. Enhedslisten i Århus foreslår nemlig, at fx. tørklæder bliver en del af uniformen for de offentligt ansatte. Det skriver DR Østjylland.

Som samfund er vi alle bedst tjent med at møde hinanden med respekt. – Berit Raldin, folketingskandidat for Enhedslisten Thy-Mors.

– Alle skal føle sig velkomne, mener medlem af Aarhus Byråd for Enhedslisten, Lone Norlander, om baggrunden for at foreslå en uniform med et standardiseret tørklæde, der matcher uniformen i både farve og kvalitet.

Frihed til at klæde sig som man vil
Forslaget bakkes op af den lokale folketingskandidat fra Enhedslisten Thy-Mors, Berit Raldin:

– Jeg synes det ville være en god idé at tilbyde et tørklæde til arbejdstøjet, hvis det betyder for den ansatte at hun føler sig mere respekteret, siger hun.

Hun tager dog afstand fra selve ideen om, at kvinder bør tildække sig:

– Det bryder jeg mig som feminist ikke om. Men folk skal have friheden til at klæde dig som de vil. Som samfund er vi alle bedst tjent med at møde hinanden med respekt.

Berit Raldin

 

Forfatter

Related posts

Top