Enhedslisten i Thy-Mors får ny folketingskandidat

Enhedslisten har fået ny folketingskandidat i Thistedkredsen. Det er den 47 årige lærer ved EUC Nordvest, Berit Raldin fra Tilsted Hun afløser kredsens hidtidige kandidat, Ole Laust Nielsen, der har valgt at trække sig af arbejdsmæssige årsager.

Berit Raldin blev aktivt medlem af Enhedslisten for ca. 2 år siden efter flere år på sidelinjen som sympatisør:

– Men det er ikke nok at sidde og dele ”likes” ud på facebook. Jeg vil gerne mere aktivt ud og snakke politik med folk, der ligesom mig brænder for en mere solidarisk politik. Jeg vil også gerne være med til at ”afdæmonisere” Enhedslisten, der af mange vælgere opleves som et lidt ekstremt parti. Derfor har jeg også sagt ja til at tage udfordringen som folketingskandidat op, siger Berit Raldin.

”Mere fællesskab” er en hovedoverskrift for Berit Raldin.

– Tidsånden siger individualisme; men vi får ikke mere kvalitet i livet ved at privatisere sundhed og uddannelse. Vi sætter et forkert fokus når vi opfatter offentlige institutioner som markedsstyrede virksomheder og borgerne som forbrugere. Der skal fokus på kvalitet i det offentlige, siger Berit Raldin

Mærkesagen
– Det er en mærkesag for mig, at kommunerne får et større økonomisk råderum, så kvaliteten i børneinstitutioner, ældreplejen og sundhedssektoren kan forbedres markant. Det er hykleri, når regeringen på den ene side sender nogle få tusinde statslige arbejdspladser ud til kommunerne og samtidig klemmer kommunerne, så disse tvinges til at fyre endnu flere, fortæller hun.

– Den mest effektive regionalpolitik, der kan aflive begrebet ”Udkantsdanmark”, er efter min opfattelse en politik, der giver kommunerne og regionerne muligheder for at drive et ordentligt sundhedsvæsen og for at kunne tilbyde et bredt og varieret udbud af uddannelser. Samt nytænkning inden for f.eks.  landbrug og turisme, siger Berit Raldin.

 

Forfatter

Related posts

Top